Divriği Cumhuriyet Meydanı açıldı

Divriği Cumhuriyet Meydanı açıldı

Uzun yıllar ilçe pazarı otopark gibi kullanılan Divriği Cumhuriyet Meydanı  yenilenerek hizmete açıldı. Yapımına geçtiğimiz yıl başlanan Divriği Cumhuriyet Meydanı 25 Ekim Çarşamba Günü açıldı. Cumhuriyet Meydanı açılışına CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, Sivas Valisi Davut Gül, Divriği Belediye Başkanı Hakan Gök, Divriği Kaymakamı Tolga Özdemir, Dünya Mirası Divriği Mengücek Vakfı Başkanı Prof. Dr. Mahir Tevrüz ve İstanbul  Divriği Kültür Derneği Başkanı Cafer Yıldız, Ankara Divriği Kültür Derneği Başk

Divriği Gazetesi- Divriği Cumhuriyet Meydanı’nın açılışı  öğlen saatlerinde başladı. Meydan projesinin yapım ve maliyetlerini  Divriği’li Sanayici Kale Holding’in Sadık Özgür’ün kızları 3S Kale Grubu karşıladı. 3S Kale Grubu sahiplerinden  Sema Gürün, Sefa Çizer,  Sadakat Özgür ve Alp Gürün açılışa katıldı.  Cumhuriyet Meydanı açılışında 3S Kale Grubu adına Sema Gürün,  CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, Sivas Valisi Davut Gül, Divriği Belediye Başkanı Hakan Gök ve Divriği Kaymakamı Tolga Özdemir birer konuşma yaptı.  Konuşmalarda 3S Kale Grubu’na ve Kale Holding Onursal Başkanı Sadık Özgür’e teşekkür ettiler. Divriği Belediye Başkanı Hakan Gök konuşmasında Sadık Özgür’ün ve 3S Kale Grubunun Divriği’ye yaptığı hizmetlere tek tek değindi. 

Açılışta 3S Kale Grubu  sahiplerinden  Sema Gürün, Safa Çizer, Sadsakat Özgür ve  3S Kale Grubu Genel Müdürü Alp Gürün’e birer plaket verildi. 

DİVRİĞİ’DE ŞEVVAL SAM RÜZGARI ESTİ

Divriği Cumhuriyet Meydanı açılışı Şevval Sam Konseriyle son buldu. Sanatçı Şevval sam yaklaşık olarak iki saat sahnede kalarak unutulmaz bir konser verdi. Şevval Sam’ın konserine binlerce kişi katıldı. Konser sırasında üniversite öğrencileri  Şevval Sam’a tek tek yazıları yan yana getirerek HOŞGELDİN dedi. Şevval Sam bu gösteriye çok memnun olduğunu ifade ederek yazının bir kez daha açılmasını rica etti.

Divriği Cumhuriyet Meydanı ‘nda Divriği’nin tarihsel geçmişi göz önüne alınarak, Urartu, Hitit, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet tarihinden çeşitli  eserler yer alıyor. Meydanın en başında ise 1941 Yılında Divriği Demir Çelik İşletmelerinde işçilerin döküm demirden yaptığı  üzerinde “örs çekiç” işaretinin bulunduğu tablonun orijinali yer aldı.

Cumhuriyet Meydanı Açılışı öğlenden sonra saat 3 civarında sona erdi.