Diyarbakır Barosu Başkanı: 2015'ten itibaren bölge olarak OHAL'deyiz

Diyarbakır Barosu Başkanı: 2015'ten itibaren bölge olarak OHAL'deyiz

Diyarbakır Barosu Başkanı Ahmet Özmen, eski Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi öldürülmesinden bölgedeki OHAL uygulamalarına, Kürt meselesinden yeni anayasa tartışmalarına kadar birçok konuda değerlendirmelerde bulundu.

"Türkiye’nin neresinde ve kime sorarsanız sorun. Şırnak’taki OHAL ile Edirne’deki OHAL aynı değildir. Diyarbakır’daki OHAL ile İstanbul’daki OHAL aynı değildir. Burada OHAL tümüyle ve katmerli olarak daha ağır bir şekilde uygulanır" görüşünü savunan Özmen, darbe girişiminden sonra ilan edilen olağanüstü hâl hakkında "Diyarbakır’da 2015’te sokağa çıkma yasaklarının başladığı tarihten itibaren OHAL aslında ilan edilmemiş olmasına rağmen fiili olarak bölgede uygulanmaya başlandı" diye konuştu.

"Burada ohal katmerli uygulanır"

Milli Gazete'den Bünyamin Güler'in haberine göre, Türkiye’de devam eden OHAL uygulamalarının bölgeden bölgeye değişiklik gösterdiğinin altını çizen Diyarbakır Baro Başkanı Ahmet Özmen, Diyarbakır’da uygulanan OHAL ile İstanbul’daki OHAL’in aynı olmadığını söyleyerek, “Burada OHAL tümüyle ve katmerli olarak daha ağır bir şekilde uygulanır. Temmuz 2016 darbe girişiminden sonra OHAL tüm ülkede ilan edildi. Ama Diyarbakır’da 2015’te sokağa çıkma yasaklarının başladığı tarihten itibaren aslında ilan edilmemiş olmasına rağmen fiili olarak bölgede OHAL uygulanmaya başlandı. İsmi OHAL olmasa da bölge halkı bir olağanüstü durum yaşadı, yaşıyor” dedi.