Doğum günü pastası ortaokul öğrencilerini hastanelik etti

Doğum günü pastası ortaokul öğrencilerini hastanelik etti

Öğretmenlerine sürpriz doğum günü kutlaması yapmak isteyen Çatalca İTO Ortaokulu 7/A sınıfı öğrencisi 8 çocuk yedikleri pastadan dolayı zehirlendi

Gazetemistanbul'dan Bahadır Sügür'ün haberine göre; Çatalca İTO Ortaokulu 7/A sınıfı öğrencileri aralarında para toplayarak öğretmenlerinin doğum günü dolayısıyla çiçek ve yaş pasta satın aldı. Öğretmenlerine doğum günü sürprizi yapan ve aldıkları yaş pastayı yiyen öğrenciler 10 dakika sonra istifra etmeye başladı. Baş dönmesi yaşayan ve karınları ağırmaya başlayan öğrencilerin zehirlendiği anlaşılınca velilerine haber verildi. Zehirlenen 10 öğrenciden 8’i okul idaresi ve veliler tarafından Çatalca Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Serum verilen ve müşahade altında tutulan çocuklar yapılan son muayeneleri sonrası taburcu edilerek evlerine gönderildi.

Gereken girişimler başlatıldı Çocuklarının zehirlendiğinin haberini alan bazı velilerin sinir krizi geçirdiği öğrenildi. Çatalca İlçe Gıda ve Tarım Müdürü Kadir Güngör'ü arayan veliler okulda çocukların yediği ne varsa tahlil edilmesini istedi. Hastaneye gelerek öğrencileri ziyaret eden Çatalca İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Saçak, "Gerekli her türlü girişim başlatıldı. İlçe Gıda ve Tarım Müdürlüğü hem okulda yenilen pastadan hem de pastanın alındığı işletmeden örnek aldı. Biz de okul içerisinde inceleme başlattık. Bu işin peşini asla bırakmayacağız. Yavrularımıza geçmiş olsun diyorum" açıklamasını yaptı.