Emniyet, PKK simgesi bulunan mezar taşlarının değiştirilmesini istedi

Emniyet, PKK simgesi bulunan mezar taşlarının değiştirilmesini istedi

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nden, Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Mezarlıklar Müdürlüğü'ne gönderilen yazıda; Yeniköy Asri Mezarlığı'nda, üzerinde PKK' yı simgeleyen, ibare, yazı, söz, flama ve arma bulunan PKK'lılara ait mezar taşlarının değiştirilmesi istendi.

İl Emniyet Müdürlüğü, Belediye Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Mezarlıklar Müdürlüğü'ne yazı göndererek, Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekiplerince Yeniköy Asri Mezarlığı'nda, PKK/KCK mensuplarının bir arada özel olarak ayrılmış bir bölüme defin işlemlerinin yapıldığının belirlendiğini kaydetti. Yazıda; söz konusu bazı mezar taşlarının üzerinde, PKK'nın   flamasının bulunduğu, ayrıca  mezar taşlarında  'şehit' ibaresinin yer aldığı yönündeki tespitlerin ardından, Cumhuriyet Başsavcılığının bilgilendirildiği belirtildi. Yazıda; Başsavcılığın talimatı doğrultusunda, Yeniköy Asri Mezarlığı'nda, üzerinde PKK'yı simgeleyen, yazı, söz,  flama ve arma ile sözde 'şehit' ibaresi bulunan PKK'lılara ait mezar taşlarının en kısa sürede değiştirilerek geleneksel hale getirilmesi istendi.

Ayrıca, yapılan çalışmalar hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na iletilmek üzere TEM Şube Müdürlüğü'ne bilgi verilmesi talep edildi.