Engelli yolcuyu otobüse almayan şoförün cezası kesildi!

Engelli yolcuyu otobüse almayan şoförün cezası kesildi!

Bursa'da engelli yolcuyu otobüse almayan şoföre cezası kesildiği açıklandı.

Bursa’da durağa nizami yanaşmayan, engelli rampasını açmayan böylelikle akülü tekerlekli sandalyedeki yolcunun otobüsüne binmesine engel olan özel halk otobüsü sürücüsüne para cezası kesildi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Asla tasvip etmediğim yeşil otobüsün engelli hanımefendiyi duraktan almaması olayı Cuma gerçekleşmiş ve kamuoyuna yansımıştır. Hemşerilerimiz bilsin ki gereken yapılmış, asla yanlış yapana müsamaha gösterilmeyecektir” açıklaması yaptı.

Aktaş, açıklamasının devamında “Özellikle otobüs duraklarına sürücülerin araçları ile tam ve nizami yanaşarak tüm yolcuları güvenli bir şekilde almaları konusu gerek eğitimlerimizde ve gerekse denetimlerimizde sıklıkla vurgulanmaktadır. Buna karşın bu üzücü hadisede de olduğu gibi otobüsün durağa nizami bir şekilde yanaşmasını önleyebilecek yanlış park edilen diğer araçlar görülmektedir. Bu yanlış parklanmalar hem bu tarz durumların yaşanmasına yol açmakta hem de diğer sürücülerin de sürüş güvenliğini etkilemektedir. Bu ve benzeri üzücü durumların tekrar yaşanmaması için otobüs durakları önüne hatalı parklanmaların yapılmaması için tüm sürücülerin duyarlı olması gerekmektedir" ifadelerini kullandı.