Enis Berberoğlu’nun avukatları harekete geçti!

Enis Berberoğlu’nun avukatları harekete geçti!

Maltepe Cezaevi'nde tutuklu bulunan CHP İstanbul milletvekili Enis Berberoğlu'nun avukatları, Berberoğlu'nun tahliyesi için ilgili mahkeme ile Anayasa Mahkemesi'ne başvurdular. Berberoğlu için birkaç gün içerisinde 'tahliye' kararı bekleniyor.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2’inci Ceza Dairesi’nin, CHP Milletvekili Enis Berberoğlu hakkındaki mahkumiyet kararını bozmasının ardından yeni bir gelişme yaşandı. 

Halen cezaevinde tutuklu bulunan Enis Berboğlu’nun avukatı Murat Ergün, Anayasa Mahkemesi, mahkumiyet kararı veren İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi ve yerel mahkemenin kararını bozan İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’ne dilekçe vererek müvekkilinin tahliyesini istedi. 
Dilekçede, sanığa isnat olunan suçun vasıf ve mahiyetinin değiştiği, ileride beraat etme olasılığının çok yüksek olduğu belirtilerek, “TBMM üyesi olan sanık, milletvekili olarak hazır bulunması gereken yasama faaliyetlerine katılamamaktadır. Bu aşamada tutukluluk hali, milli iradenin tecellisi önünde çok açık bir engel oluşturmaktadır” denildi. 

MİT Tırlarının durdurulması görüntülerinin yayınlanmasına ilişkin davanın 14 Haziran 2017 tarihli duruşmasında, CHP’li vekil Enis Berberoğlu “Siyasi ve askeri casusluk maksadıyla devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından gizli kalması gereken bilgileri açıklama” suçundan 25 yıl hapse çarptırılarak tutuklanmıştı. 

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi önceki gün CHP Milletvekili Enis Berberoğlu ile ilgili yerel mahkemenin verdiği kararını bozmuştu. Kaçma şüphesinin görülmesi, mevcut delil durumu değerlendirildiği belirtilerek tutukluluk halinin ise devamına karar verilmişti.