Erdoğan: Caracas'ta cami yapacağız

Erdoğan: Caracas'ta cami yapacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Venezuela Devlet Başkanı Maduro ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, Venezuela'nın başkenti Caracas'ta cami yapılacağını ve Maduro'nun yardım sözü verdiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile görüştü. Görüşmenin ardından Erdoğan ve Maduro ortak basın toplantısı düzenledi.

Toplantında ilk konuşmayı Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptı. Venezuela’nın Türkiye’nin önemli bir ortağı olduğunu belirten Erdoğan, Türk Hava Yolları ile yapılan uçuşların kolaylaştırılması için talepleri olduğunu söyledi.

Venezuela’nın başkenti Caracas’ta “Yunus Emre Kültür Merkezi” yapılması konusunda anlaştıklarını aktaran Erdoğan, “Eski Dışişleri Bakanı Rodriguez, Caracas’ta bir cami inşa edilmesi için talepte bulunmuştu. Gerekli şartlar oluştuğunda ülkemizin mimarisini sergileyecek bir cami inşa edeceğiz” dedi. Erdoğan, Maduro’nun cami yapımına yardım edeceğine dair söz verdiğini kaydetti.

‘FARLI BİR DÜNYAYA İNANIYORUZ’

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, bugün imzalanan 5 anlaşmanın önemli olduğunu söyledi. İki ülke ilişkilerinden yeni bir dönem olacağını beliren Maduro, “Diplomatik ilişkilerimizin 60’ncı yılını kutlayacağız. Son dönemde biraz geri kalmıştık” diye konuştu.

“Biz farklı bir dünyaya inanıyoruz” diyen Maduro, “Çok kutuplu, çok merkezli ve herkesin yer bulabileceği dünyada; her dil, her din yer bulacak. Bazılarının ‘medeniyetler ittifakı’ dedikleri şey bizim için çok önemli. Bu çok kutuplu dünyaya katkıda bulunacağız” ifadelerini kullandı.

Maduro’nun bu sözleri üzerine Erdoğan, “Dünya beşten büyüktür” dedi.