Erdoğan'dan 'hayır çadırı'ndaki yurttaşlara: YAZIKLAR OLSUN

Erdoğan'dan 'hayır çadırı'ndaki yurttaşlara: YAZIKLAR OLSUN

Cumhurbaşkanı dün girdiği 'hayır' çadırında kendisini ağırlayan yurttaşlara bugün de Beştepe'den "yazıklar olsun" diye yüklendi.

HAYIR ÇADIRI'NA: YAZIKLAR OLSUN

Hayır çadırına yaptığı ziyarete yine değinen Erdoğan "Dün bir hayır çadırına girdim, 'Niye hayır diyorsunuz' dedim. 'Çağdaş bir Türkiye için' dediler. 'Neyiniz eksik dedim' cevap yok. Cevap yok. Sloganik konuşmuyorum, niye neyi yapıyoruz bunu bilelim. Şu anda Türkiye'de, Yavuz Sultan Selim Köprüsü var. 4 geliş, 4 gidiş, bir de tren ilave ediyoruz. Bir tanesi hemen atladı 'Niye Yavuz Sultan Selim Köprüsü' dediniz. Yazıklar olsun, iyi tanıyamamışsınız. Böyle bir sultanın ismini oraya vermekten daha doğal bir şey olabilir mi? Neyi neden, nasıl; bu soruyu kendimize sormazsak cevabı bu şekilde alıyoruz. " ifadelerini kullandı.

"HANGİNİZE MÜDAHALE EDİLDİ"

Güzellik uzmanı esnaflar ile bir araya geldiği toplantıda yaşam hakkına müdahale edilmediğini de savunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ben şimdi AK Parti'nin kurucusu olduğum için söylüyorum, bizim yaşam tarzlarımıza müdahale edildi diyorlar. Hanginize müdahale edildi. Hanginizin dükkanları kapatıldı. Böyle bir müdahale söz konusu mu? Değil. Bazıları için yalan, adeta makine gibi. 16 Nisan'dan sonra hak ve özgürlüklerde daha ileri, daha güzel bir Türkiye göreceğiz.
Her biriniz inanıyorum ki aynı noktadasınız. Cumhurbaşkanlığı makamına eskiden muhtarları almazlardı ki. Ben muhtarları aldım. 16 bin muhtar geldi buraya. Ama ana muhalefetin başındaki zat, BM'de yaptığım konuşma için "Adeta muhtarlara konuşur gibi konuştu" dedi. Sonra bir muhtar çıktı, "Siz biz hakaret ettiniz" dedi" diye konuştu.