Esenyurt'taki konut mağdurlarından eylem

Esenyurt'taki konut mağdurlarından eylem

Ev almak için başvurdukları bazı inşaat firmaları tarafından mağdur edildiklerini belirten Esenyurt'lu vatandaşlar, Bakırköy Adliyesi önünde bir araya gelerek eylem yaptı.

İnşaat firmaları hakkında "nitelikli dolandırıcılık" suçundan yargılamaların yapıldığı Bakırköy Adliyesi önünde toplanan vatandaşlar, ellerinde "Müteahhit mafyasına son", "Parasını ödediğimiz evler satılıyor" ve "Cumhurbaşkanım Esenyurt'taki büyük vurguna bir son verin" yazılı dövizler taşıyarak "Esenyurt'ta hırsız var" şeklinde slogan attı.

YETKİLİLERDEN YARDIM İSTEDİLER

Paralarını ödemelerine rağmen evlerinin teslim edilmediğini, bazılarının inşaatlarının durduğunu, tapuları verilmeyen ve içinde oturdukları dairelerin icralık olduğunu ya da başkalarına satıldığını anlatan vatandaşlar, sorunlarının çözülmesi için yetkililerden yardım istedi.

Grup adına basın açıklaması yapan avukat Orhan Boran, binlerce mağdurun tek beklentisinin, adaletin tecellisi olduğunu belirterek, vatandaşların dolandırıldığını savundu.

Boran, "şehit ve gazi projesi", "engellilere yüzde 15 indirim" gibi ünlülerin de rol aldığı reklam kampanyalarıyla düşük gelir grubundaki insanların mağdur edildiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Bütün mal varlıklarını kaybetmiş durumdalar. Bunu kaybettiğiniz zaman ailenizi de kaybediyorsunuz, çocuğunuza bir gelecek kuramıyorsunuz. Yaşamaya olan inancınız kalmıyor. Bizim davamızda sorunumuz, gerçek failin bulunması. Davanın başından beri hiç getirilmedi. Yakalaması var. Korunduğunu düşünüyoruz. Yine de adalete olan güvenimizi kaybetmedik. 200 küsur mağdur var. Bu bir sürü dosyadan biri. Esenyurt'ta 20 bin aile mağdur. Dolayısıyla 100 bin kişi mağdur.

UZLAŞMA KURULU OLUŞTURULMALI

Cumhurbaşkanlığı ya da Başbakanlık makamından müdahale bekliyoruz. Bu insanları toplayıp, bir uzlaşma kurulu oluşturulmalı, bakanlık bünyesinde olabilir, özel birileri atanabilir. Sorunun toplumsal uzlaşıyla çözülmesini bekliyoruz. Adaletten sonuç alınamadığı zaman insanlar kendi adaletlerini arayacaklar. Bu daha büyük infialleri ortaya çıkarabilir. Belediye 'Bizim sorumluluğumuz yok.' diyor. Belediyeyi şikayet ettik. İzne tabiydi. İzin verilmedi. Yargılanamadılar."