Eski Enerji Bakanı Taner Yıldız'dan çarpıcı iddia: Uzan ailesi tarafından tehdit edildim

Eski Enerji Bakanı Taner Yıldız'dan çarpıcı iddia: Uzan ailesi tarafından tehdit edildim

Eski Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gaziantep Üniversitesi Yeniler Topluluğu tarafından düzenlenen ‘İnsanımız ve Türkiye’nin vizyonu’ konulu konferansa katıldı. Atatürk Kültür Sahnesinde gerçekleştirilen konferansta konuşan Taner Yıldız, 2003 yılında randevu alan Kemal Uzan tarafından tehdit edildiğini söyledi.

Kemal Uzan’ın konuşmasına nazik ve kibar bir üslup ile başladığını belirten Yıldız, Uzan’ın üslubunun değişerek sertleşmeye başladığını iddia etti. 

Yıldız, konuşmanın devamında ise Uzan’ın kendisine “Siz bizim bazı işlerimize mani olmaya başlamışsınız. Biz hancıyız siz yolcu. Biz çok milletvekili, çok siyasetçi gördük. Bize hep böyle baştan derler sonra pes ederler O yüzden sen akıllı birine benziyorsun, gençsin de istikbalin de parlak görülüyor. Bence dikkat etsen iyi olur” dediğini açıkladı.

Yıldız, Kemal Uzan’ın söylemine ise "Bir dakika üslubunuz değişti o zaman. Ben sizin yaşınız ile ilgili ciddi tedirginlik sahibiyim. Sağlığınızdan da sıkıntılıyım“ cevabını verdiğini iddia etti.