Fatih Gürsul hakkında gerekçeli karar açıklandı!

Fatih Gürsul hakkında gerekçeli karar açıklandı!

FETÖ üye olmak suçundan 10 yıl 6 ay hapis cezası alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eski danışmanı Fatih Gürsul hakkında verilen kararın gerekçesi açıklandı. Gerekçeli kararda; Gürsul'un CHP’de danışman olması cezada artırım sebebi sayıldı.

Sözcü'den Can Özçelik'in haberine göre İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yapılan yargılama sonucunda  arasında Gürsul’un da bulunduğu 10 sanığa “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan ceza verilmişti. Gerekçeli kararda, Fatih Gürsul’un cep telefonunun internet hattı üzerinden 28 bin 66 kez örgütün şifreli mesajlaşma programı  Bylock'a erişim sağladığı ifade edildi. Gerekçeli kararda Gürsul hakkında şöyle denildi:

GEREKÇELİ KARAR

“Yargıtay’ın verdiği ve Bylock programının kullanılmasını FETÖ/PDY terör örgütüne üyelik suçu açısından kesin ve yeterli delil sayan kararları nazara alınarak sanığın FETÖ silahlı terör örgütüne üye olduğu yönünde mahkememizde kanaat oluşmuş ve TCK’nun 314/2. maddesi uyarınca cezalandırılmasına karar verilmiştir.

Sanığın üyesi olduğu terör örgütünün yapısı ve faaliyetleri, devlet yönetimini silahlı kalkışma ile ele geçirmeye yönelik nihai amacı ve bu amaç doğrultusunda silahsız sivil insanları öldürmeyi dahi göze alabilen tehlikeli yapısı nazara alınarak maddede öngörülen cezanın asgari haddinden ayrılınarak  temel ceza tayin edilmiştir. Sanığın ana muhalefet partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin genel başkan baş danışmanı olarak görev yapması, bulunduğu konumun örgüte sağlayabileceği yarar ve sanığın bu kapsamdaki etkinlik imkanı da temel cezada arttırım yapılmasında dikkate alınmıştır.”