FETÖ'den tutuklu asker sayısı 188'e yükseldi

FETÖ'den tutuklu asker sayısı 188'e yükseldi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ’nün TSK yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 49 ilde eş zamanlı yapılan operasyonlarda 333’ü asker 360 şüpheli kişi hakkında gözaltı ve yakalama kararı verilmişti. Soruşturma kapsamında tutuklanan asker sayısı 188'e yükseldi

Yapılan operasyonlar sonrası hakkında gözaltı kararı verilen 216’sı muvazzaf asker olmak üzere 360 şüpheliden 188’si tutuklandı. Askerlerden 65’inin ise itirafçı olduğu ve ifadelerinin ardından serbest bırakıldığı belirtildi. Bir kadın askerin ise 3 yaşında bakıma muhtaç çocuğu olduğu ve asker olan eşinin de gözaltına olması sebebiyle gözaltına alınmadan serbest bırakıldığı belirtildi. 

5 ŞÜPHELİYİ GENELKURMAY YURTDIŞI GÖREVİNDEN ÇAĞIRDI 

Öte yandan hakkında gözaltı kararı verilen 5 muvazzaf askerin yurtdışı görevinde olduğu ve bilgi verilmeden Genelkurmay Başkanlığı tarafından Türkiye’ye çağırıldığı ortaya çıktı. Çağırılan askerlerden 3’ünün Türkiye’ye girişi sırasında gözaltına alındığı, 2 askerin ise halen geri dönmediği ortaya çıktı. 17 şüphelinin emniyetteki işlemeleri devam ediyor.