FETÖ'nün Ege'deki 'gaybubet evleri'ne operasyon

FETÖ'nün Ege'deki 'gaybubet evleri'ne operasyon

Ege Bölgesi'ndeki illerde yeniden yapılanmaya çalıştıkları tespit edilen FETÖ/PDY mensuplarına yönelik İzmir merkezli 10 ilde düzenlenen operasyonda, aralarında örgütün


İzmir merkezli 10 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) "gaybubet evleri"ne düzenlenen operasyonda, Ege Bölgesi'nde yeniden yapılanmaya çalışan terör örgütünün, aralarında sözde il imamı, eğitim ve mali sorumlularının da olduğu 44 şüpheli yakalandı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ/PDY'nin eylem ve faaliyetlerinin deşifresine yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele, İstihbarat Şube müdürlükleri ile MİT Bölge Başkanlığının katkılarıyla uzun süren planlı ve istihbari çalışmalar sonucunda örgütün İzmir'de halen aktif olarak faaliyetlerini sürdürdüğü tespit edildi.

FETÖ'nün örgütü canlı ve diri tutmak için yapılanmaya gittiğini tespit eden ekipler, para toplayan, terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'den gelen emir ve talimatlar doğrultusunda hareket ettikleri belirlenen yeni bir hücre yapılanmasını belirledi.

"Gaybubet evleri" diye tabir edilen örgüt evlerinde sahte kimlikle birçok örgüt mensubunun barındığı, soruşturmalar kapsamında arandığı tespit edilen şüphelilerin de bulunduğunun belirlenmesi üzerine İzmir merkezli 10 ilde operasyon düzenlendi.

7'si örgütün gizli evleri olarak bilinen "gaybubet evleri" olmak üzere 60 adrese yapılan operasyonda, haklarında yakalama kararı verilen 53 şüpheliden 44'ü gözaltına alındı.

Şüphelilerden 12'sinin firari olarak arandığı ve örgüt içinde üst düzeyde sorumlu olduklarının değerlendirildiği bildirildi.

Gözaltına alınan S.K'nın ise örgütün "İzmir sorumlusu" olduğu öğrenildi.

Lüks yaşamları dikkati çekti

Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman, dijital malzeme, 54 bin ABD doları ve 115 bin lira ele geçirildi.

"Gaybubet evleri"nde kalan bir sorumlunun, Emniyet Müdürlüğüne giderek, örgüt üyelerinin lüks bir hayat sürdükleri ve bir kişinin aylık harcamasının yaklaşık 40 bin lira olduğuna ilişkin ihbarda bulunduğu öğrenildi.

Örgüt mensupların aileleriyle kaldıkları evler ile "gaybubet evleri"nin kiralarının fahiş fiyatlarda oldukları, rezidanslarda ev kiralandığı, bu kişilerin lüks restoranlarda ve kafeteryalarda yüksek rakamlarda harcamalar yaptıkları, lüks arabalara bindikleri, pahalı kıyafetler ve ayakkabılar kullandıkları tespit edildi.

Şüpheliler, işlemleri için İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü.