Firari ‘binbir surat’ sonunda yakalandı!

Firari ‘binbir surat’ sonunda yakalandı!

Balıkesir'de yaklaşık 2 buçuk yıl önce kumar borcu tartışması sebebiyle 3 kişiyi öldürerek İstanbul'a kaçan ve sürekli kılık değiştirdiği için "Binbir Surat" olarak anılan 48 yaşındaki Şeref Gürbüz, imam nikahlı eşiyle yaşadığı eve yapılan baskınla gözaltına alındı.

İddialara göre, yaklaşık 2 buçuk yıl önce  48 yaşındaki Şeref Gürbüz Balıkesir’e bağlı Burhaniye Mahallesi Hamam Aralığı Sokak’taki bir kahvehanede kumar oynadığı arkadaşlarıyla arasında tartışması çıktı.

Tartışmanın ardından yaşanan arbedede, Gürbüz silahını çıkartarak arkadaşlarının üzerine kurşun yağdırdı. Açılan ateş sonucu, Cengiz Uslu, Alpaslan Karadavut ve Vacip Avcı ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan 3 kişi de hayatını kaybederken, Şeref Gürbüz kayıplara karıştı.

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis ekipleri Gürbüz’ün peşine düştü. Sürekli sahte kimlik kullanan ve kılık değiştirerek saklanan şüphelinin İstanbul’a geldiği tespit edildi. Çalışmalarını derinleştiren polis ekipleri, Gürbüz’ün Gaziosmanpaşa’da imam nikahlı eşinin yanında saklandığı belirledi.

Tespitlerin ardından harekete geçen Gaziosmanpaşa Araştırma Büro Amirliği ekipleri Gürbüz’ün saklandığı evi takibe aldı. Yapılan fiziki takiplerin ardından eve baskın düzenlendi. Yapılan baskında imam nikahlı eşinden bir çocuk sahibi olan Şeref Gürbüz, 2.5 yıllık firari hayatın ardından evde gözaltına alındı.

Emniyete götürülen şüpheli sorguya alındı. Emniyette verdiği ifadede pişman olduğunu dile getiren Gürbüz’ün ‘Seni nasıl soyup soğana çevirdik. Donuna kadar alacağız.’ dediler. Ben de çok sinirlendim hepsine ateş ettim. Bir anlık öfkeyle yaptım, pişmanım ” dediği iddia edildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. (Sözcü)