Fitch İstanbul ofisini kapatıyor!

Fitch İstanbul ofisini kapatıyor!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch İstanbul ofisini kapatma kararı aldığını açıkladı. Fitch bu gece Türkiye'nin kredi not değerlendirmesini açıklayacaktı.

Fitch Ratings, yapılan dikkatli değerlendirmeler sonrasında İstanbul ofisini kapatmaya ve Fitch Ratings Finansal Derecelendirme Hizmetleri A.Ş.’yi tasfiye etmeye karar verdiğini bildirdi.

Fitch yaptığı açıklamada, kararın optimal ofis yapısını devam ettirme arzununu yansıttığını da belirtti. Açıklamada Fitch’in Türkiye’de çeşitli sektörlerden 75’ten fazla şirkete not vermekte olduğu da ifade edildi.

FITCH İSTANBUL: LONDRA MERKEZ’DEN BİLGİ ALABİLİRSİNİZ

Fitch’in İstanbul ofisi yetkililerinden sozcu.com.tr’ye yapılan açıklamada, İstanbul ofisinin kapanmasıyla ilgili detaylı bilgilerin Londra merkezinden alınabileceği bildirildi.

YATIRIM YAPILAMAZ NOTU VERİYOR

Fitch Türkiye’yi yatırım yapılamaz ülkeler arasında sınıflandırıyor. Son Türkiye değerlendirmesinde kredi notunu ‘BB+', görünümünü ise ‘Durağan' olarak belirlemişti. Fitch’in Türkiye’den ayrılması İstanbul’un uluslararası finans merkezlerinden biri olma yolundaki hedefi doğrultusunda olumsuz bir gelişme olarak yorumlandı. Fitch Türkiye’ye ve Türkiye’deki özel kuruluşlara not vermeye devam edecek.