Genel Başkan Yurdakol, oğlu hakkındaki iddiaları yanıtladı

Genel Başkan Yurdakol, oğlu hakkındaki iddiaları yanıtladı

Belediye İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakol, örgütünün taşınacağı binalarda incelemelerde bulundu. Yurdakol, YURT’A özel açıklamalarda bulundu.

Özgür Tuğrul- YURT

Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakol, örgütünün İzmir’in Konak ilçesinde taşınacağı binada incelemelerde bulundu. İşçilerle buluşan Genel Başkan Nihat Yurdakol, dayanışma ve birlik mesajı verdi. Ayrıca sendikanın Kuşadası’ndaki oteli Grand Belish’in genel koordinatörlüğünü yapmış olan Murat Yurdakol hakkında Söke Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen 2 yıllık hapis cezası ve 125 bin liralık tazminat için YURT’a özel açıklamalarda bulunan Yurdakol, “Belediye-İş sendikasını yıpratmaya yönelik eylemler bunlar. Örgüt burada, bu iddiaları ortaya atanlar satın alınmış kişilerdir. Her zaman bu ülkede hainler çıkıyor. Bizde de dönem dönem çıkıyorlar. Belediye İş sendikası demokrasi dışı, hukuk dışı her şey karşı mücadele etmiştir. Bugünde böyledir, ileride de böyle olacaktır. Sendika, kimsenin güdümünde olmaz.

Hukuka, Adalete İhtiyacımız Var

Yurdakol, “Sendikacı onun bunun emrinde olmaz. Sendikacı bir görev almıştır, yüzü işçiye emekçiye dönüktür. Yıllardır bir mücadele veriyoruz. Bugün ceberrut bir iktidarın yönettiği ülkede en fazla bağımsız hukuka ihtiyacımız var. Yıllardan beri bunları dile getiriyoruz. Bizi içimizden yıpratmaya ve biat ettirmeye çalışıyorlar. Şimdi de İzmir’den birileri çıktı. Otel ile ilgili iddialar ile ilgili olarak da işçilerin, esnafın borcunu kendi evimi, dükkanımı satarak ödedim. Bu kararları ilgili temyiz davası açtık. Süreç devam ediyor” dedi

Sendikadan Atılan Üyeleri Örgüt Kabul Etmiyor

Sendikadan atılan üyelerle ilgili de konuşan Yurdakol, “Hukuk ne karar verirse başımızın üstünedir. Şuan ki durumda üyelerin yargı süreci devam ediyor. Ama bu örgüt bu kişileri bünyesine kabul etmiyor. Sen bizi 2 yıldır lekeleyip yıpratacaksın. Sonrada hiçbir şey olmamış gibi geleceksin. Bunu kimseye anlatamazsın” diye konuştu.

Güzelbahçe Belediyesine Destek

Geçtiğimiz hafta DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası İzmir Şube yöneticilerinin Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce hakkında “Ya demokrat ol, ya da koltuğunu bırak “ şeklindeki açıklama yapmaları üzerine Güzelbahçe Belediyesi’nde örgütlü olan Belediye İş Sendikası’nın Genel Başkanı Nihat Yurdakul ve 40 ilin şube başkanı Güzelbahçe Belediyesi’ne destek ziyareti yaptı.