Go-kart pistinde korkunç kaza...

Go-kart pistinde korkunç kaza...

İstanbul'da Sarıyer’de lise öğrencisi genç bir kız, bindiği go-kart aracında boynundaki fuların aracın tekerine dolanması sonucu ağır yaralandı. Ambulansla hastaneye kaldırılan genç kızın yaşam mücadelesi verirken, yaşanan olay, akıllara Sakarya’da bir üniversite öğrencisinin benzer bir kazada başının koparak feci şekilde can vermesi olayını getirdi.

Mas Park Go-Kart pistinin işletmecisi S.S. polis ifadesinde, "3 kez şalı çıkarması için uyardım. Kıyafetinin uygun olmadığını söyleyip gömleğinin içine soktu. ‘Birşey olmaz’ dedi. İlk turda bir şey olmadı. İkinci turda şal aracın arka tekerleğine dolandı” dedi.

Daha önce aynı şekilde ölümlü kazalar olmasına rağmen Havvanur Yalçın’ın, 10 dakikalık tura 10 lira almak için go-kart’a fularla ve kasksız binmesine izin veren işletme sahibi S.S. ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. İşletmeye ruhsat veren Sarıyer Belediyesi’nin Zabıta Müdürü Erdiç Gül “İşletmenin ruhsatı var. Bir işlem yapmıyoruz. Kaza adli vaka" dedi.

HAPİSTEKİ BABASI HABERLERDEN ÖĞRENDİ

Havvanur’un dayısı İsa Gök yeğeninin go-kart alanına aile yakınlarıyla gittiğini söyleyerek, “Güvenlik görevlisi boynundaki şalını çıkarmasını istemiş. Havvanur da soğuk diye boynuna sardığı şalını çıkarmak istememiş. Güvenlik görevlisi de bunun üzerine müsaade etmiş ve binmişler. İki tur atmış sonra şalı arka tekere dolanmış. Boğazı geriye doğru gitmiş. Sonra hastaneye kaldırmışlar. Hemen gittim. Önce İstinye’de bir hastanedeydi. Kalbi durdu bir kere hastanede yeniden çalıştırmışlar. Bunun beyine nasıl bir zararı olur bilemiyoruz bekliyoruz” dedi.

Öte yandan hastane koridorunda Hürriyet’e konuşan teyzesi ise “Havvanur’un babası hapiste, kızının başına gelenleri haberlerden öğrenmiş, çok sinirli” diye konuştu.

‘BİLİNCİ AÇIK, UYUTUYORUZ’

Havvanur’un tedavi altında olduğu Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim’i Celalettin İbrahim Kocatürk şu bilgileri verdi.

“Eşarbın zarar vermesi sonucu boynunda yırtık var. İlk etapta ameliyat düşünmedik. Kendiliğinden iyileşmesini bekledik. Her iki akciğerde de küçük yırtıklar ve yaralanma var. Bilinci açık ama makineye bağlı şekilde uyutuyoruz. Konuşamıyor ancak bizi anlıyor, onunla konuşabiliyoruz. İşaret diliyle bize cevap veriyor. Bu iyi bir durum beynin zarar görmediği anlamına geliyor. İnşallah sağ salim taburcu edeceğiz diye umut ediyoruz. Düne göre daha az da olsa hayati tehlikesi olduğu da bir gerçek. Yarına kadar uyutulacak.”

2013 YILINDA DA BENZER BİR KAZA MEYDANA GELMİŞTİ

Olaya ilişkin soruşturma başlatılırken, kaza akıllara 2013 yılında Sakarya’da bir üniversite öğrencisinin benzer bir kazada başının koparak feci şekilde can vermesi olayını getirdi.

2013 yılında gerçekleşen feci olayda da genç kızın go-kart aracına yasak olmasına rağmen boynundaki atkıyla bindiği, olayın atkının tekerleklere dolanması sonucu meydana geldiği öne sürülmüştü.