Gölcük’te ‘Ranta Hayır’ eylemi

Gölcük’te ‘Ranta Hayır’ eylemi

Gölcük’ün ranta açılmasına karşı çıkan vatandaşlar, Gölcük’ü ihaleye açan Bolu Belediyesi önünde toplanıp protesto eylemi yaptı. Yürüyüş sırasında sık sık megafonlardan Halk ozanı Köroğlu’nun ‘Benden selam olsun Bolu beyine’ türküsü çalındı.

Sözcü'den Erdoğan Süzer'e göre Bolu'nun tabiat harikası Gölcük'ün ranta açılmasına karşı çıkan vatandaşlar, Gölcük'ü ihaleye açan Bolu Belediyesi önünde toplanıp protesto eylemi yaptı. Daha sonra sloganlar atarak Gölcük'e yürüyen binlerce vatandaş, gölün etrafında eylemi sürdürüp, “Gölcük'e Dokunma' mesajı verdi.

Çok sayıda sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu ‘Bolu Platformu' organizasyonu ile yapılan eylemde, “Gölcük evimiz Kökez suyumuz”, “Gölcük halkındır”, “Gölcük'ü ranta teslim etmeyeceğiz” dövizleri taşındı. Yürüyüş sırasında sık sık megafonlardan Halk ozanı Köroğlu'nun ‘Benden selam olsun Bolu beyine' türküsü çalındı.

İHALE SALI GÜNÜ

Tepkilere neden olan Gölcük milli parkına 25 kır evi ile 19 odalı dağ köşkünün yapımı ve 22 yıllığına kiralanması ihalesi 19 Aralık Salı günü yapılacak. Mille Park, vatandaşlara daha iyi hizmet vermesi amacıyla Bolu Belediyesi'ne kiralanmıştı. Gölcük Platformu tarafından yapılan açıklamada, yapılaşmanın en az 2 bin metrekareyi bulacağı, dolayısıyla doğaya zarar vermemesinin imkansız olduğu ifade edildi. Açıklamada, “İhaleyi alacak firmaya sağlanacak imtiyaz nedeniyle Gölcük sadece otelde konaklayan üst gelir grubunun girebileceği turistik alan haline gelecektir” denildi.

‘SİYASİ BASKIYA DAYANAMAMIŞLAR’

Bolu’da Gölcük Milli Parkı’na 25 adet bungalov yapılarak konaklamaya açılması planlanıyor. CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, projenin birkaç yıldır devam ettiğini söylemişti.

Özcan, “Başlangıçta Orman Bakanlığı buna sıcak bakmamıştı. Anlaşılan o ki siyasi baskıya daha fazla dayanamamışlar. Orayı birileri için hazırlıyorlar. Birilerinin orayı çok istediğini biliyorum. Gözlerine kestirdikleri yerleri yapılaşmaya açıyorlar. Sadece bungalovlar değil, göl kıyısında bir otel projesi de var. Bu proje ağaç katliamına da neden olacak. Gölcük alanı Türkiye’nin en sık ormanlarından oluşuyor. Bu kadar değerli, güzel bir bölgeyi ranta açmak istiyorlar” açıklamasında bulunmuştu.