Gülmen ve Özakça hakkındaki iddianame kabul edildi

Gülmen ve Özakça hakkındaki iddianame kabul edildi

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlerinden ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve sınıf öğretmeni Semih Özakça hakkında hazırlanan iddianameyi kabul etti.

Gülmen ve Özakça hakkında hazırlanan iki dosya birleştirilerek sanıkların tutukluluk devamının devam edilmesine hükmedildi. Daha önce 31 Ekim olarak belirlenen duruşma tarihi ise 14 Eylül’e alındı.

Akademisyen Nuriye Gülmen ile öğretmen Semih Özakça, açlık grevinin 76. gününde tutuklanmıştı. Semih Özakça Sincan 1 No’lu F Tipi Cezaevi’nde, Nuriye Gülmen ise Sincan Kadın Kapalı Cezaevi'nde tutuluyor.

Deutsche Welle Türkçe’de yer alan habere göre, Gülmen ve Özakça’nın avukatı Selçuk Kozağaçlı yaptığı açıklamada; “İki iddianame arasında büyük bir farklılık bulunmuyor. İlki Gülmen ve Özakça’nın eyleme başladığı tarihten açlık grevine başladıkları tarihe kadarki dönemi, ikinci iddianame ise 2 Mayıs’tan evlerinden gözaltına alındıkları ve tutuklandıkları tarihe kadarki (23 Mayıs) süreci kapsıyor. Her iki iddianamede Gülmen ve Özakça’nın “örgüte üye olmak”, “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet” ve “örgüt propagandası yapmak” suçlarından 20 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep ediliyor” ifadelerini kullandı