Hacısalihoğlu: 15 Temmuz'u unutursak kalbimiz kurusun

Hacısalihoğlu: 15 Temmuz'u unutursak kalbimiz kurusun

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, O geceyi unutturmaya çalışanlara seslenerek "15 Temmuz'u unutursak kalbimiz kurusun" dedi

Yeni Yüzyıl Üniversitesi 15 Temmuz darbe kalkışmasının 1'inci yıldönümünde 'Kalkışmanın birinci yılında FETÖ:Bir ihanet şebekesinin anatomisi' başlıklı panel düzenledi. Alev Ofluoğlu konferans salonunda yapılan panele konuşmacı olarak Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Gazeteci-Yazar Kenan Kıran, Kırıkkale Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Levent Eraslan, Gazeteci-Yazar Nedim Şener, Polis Akademisi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı ve Emekli Askeri Hakim Dr. Ahmet Zeki Üçok katıldı. konuşmacılarını yanı sıra panele İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Azmi Ofluoğlu, öğretim üyeleri, 15 Temmuz gazileri ve 15 Temmuz şehitlerinin yakınları katıldı. Panelde, FETÖ terör örgütünün dünden bugüne anatomisi masaya yatırıldı.


TÜRK MİLLETİNİN CANINI ORTAYA KOYUP ZAFER KAZANDIĞI AYDINLIK BİR GÜN BUGÜN
Panel sonrasında 15 Temmuz ile ilgili açıklamalar yapan İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, "Duygu yüklüyüz 15 Temmuz'a bir kez daha o geceye döndük. O iki farklı duygu ve düşünceyi bir arada yaşadığımız o anları bir kez daha hissettik. Bir yanıyla bir ihanet şebekesinin Türkiye'yi kan gölüne çevirmeye çalışarak kaos planlarını devreye soktuğu gece. Ayrıca  Türkiye'nin geleceğini karartma çabasıyla da karanlık bir gece. Öteki tarafta buna direnen, canlarını verip istiklallerini, demokrasilerini ve iradelerini bu ihanet şebekesine teslim etmeyen milletin zaferinin, destanının yaşandığı aydınlık bir gün bugün" dedi.

15 TEMMUZ'U UNUTURSAK KALBİMİZ KURUSUN
FETÖ terör örgütünün hala motivasyonun devam ettiğini aktaran Prof. Dr. Hacısalihoğlu, "Biliyoruz ki bu 1 yıllık zaman dilimi içerisinde bir yanıyla bu ihanet şebekesinin yakalanan, tutuklanan örgüt üyeleriyle ilgili yargılama süreçleri devam ediyor. Bir yanıyla hala motivasyon kaynaklarını elde ederek diri kalmak ya da yeniden dirilme çabalarına tanık oluyoruz. Bir yanıyla da adeta 15 Temmuz'u unutturmak arkasındaki kamu desteğini, halk desteğini zayıflatmak adına zihinleri bulandırma çabalarını görüyoruz. Bir sis perdesinin örülmeye çalışıldığına şahit oluyoruz. O geceye kontrollü darbe diyenleri görüyoruz. O açıdan şunu da söyledik bütün bu 15 Temmuz'a ilişkin yapılan her türlü karalama, o sis perdesi içerisinde ve unutturma çabasına karşı dedik ki 15 Temmuz'u unutursak kalbimiz kurusun" diye konuştu. Panelin sonunda panelistlere, 15 Temmuz gazilerine ve şehit yakınlarına plaket takdim edildi.