Haciz oyununu avukat bozdu

Haciz oyununu avukat bozdu

İşadamı Z. D., aracına konulan haczi, icrada çalışan takip elemanlarıyla anlaşıp ödeme yapmadan kaldırttı. Alacaklı vekilinin dikkatiyle yakayı ele veren Duman ve takip elemanlarına dava açıldı

Z. D., icralık olduğu için haciz konulan 2013 model Porsche marka aracını kurtarmak için borcunu ödemek yerine ilginç bir yola başvurdu. İcra müdürlüklerinde çalışan takip elemanlarıyla anlaşan D., aracı üzerindeki üç ayrı haczi hiçbir ödeme yapmadan kaldırttı.
Alacaklı vekilinin dikkati sayesinde yakayı ele veren Z. D. ve takip elamanları hakkında dava açıldı. Adliyeyi karıştıran ilginç olay şöyle gelişti: İşadamı Zekeriye Duman bir kısım borçları yüzünden icralık oldu. İcra Müdürlüğü'nce yapılan araştırmada Duman'a ait olduğu belirlenen 2013 model Porsche marka aracına UYAP üzerinden haciz konuldu. Geçtiğimiz günlerde yakalanan araç, haciz konulmak suretiyle Duman'dan alınarak otoparka gönderildi. Aracını hacizden kurtarmak isteyen 34 yaşındaki Zekeriye Duman, borcunu ödeyip aracı hacizden kurtarmak yerine farklı çare aramaya başladı. İstanbul İcra Daireleri'ndeki yoğunluğu fırsat bilen genç adam, avukat yanlarında çalışan takip elemanlarının icra memurlarının bilgisayarlarını kullanarak kendi bürolarına ait işlemleri yaptıklarını öğrendi. Duman, belirli bir ücret karşılığı takip elemanları Haydar N. ve Volkan Z. ile anlaştı. Takip elemanları önceden tanıdığı icra memurlarının bilgisayarından araçtaki üç ayrı haczi gizlice kaldırdı.
ALACAKLI AVUKAT FARK ETTİ
Bu sırada bir alacaklı vekili, bürosundaki bilgisayardan takipçisi olduğu dosyaları incelemeye başladı. Avukat, yaptığı incelemede Zekeriye Duman'dan alacağı karşılığı haczedilen aracın üzerindeki haczin borç ödenmediği halde kaldırıldığını fark etti. Güvenlik kameralarından haczin kaldırıldığı saatlerde, takip elemanlarının, icra memurlarının bilgisayarlarında oturdukları tespit edildi. Araç sahibi Zekeriye Duman ve 3 takip memuru hakkında " rüşvet" ve " bilişim sistemine hukuka aykırı girmek" suçu kapsamında dava açılırken, bilgisayarına otururulmasına izin veren iki icra memurunun hakkında da "haksız çıkar sağlama" iddiasıyla dava açıldı.