Hafta sonu plan yapanlar dikkat!

Hafta sonu plan yapanlar dikkat!

Ülkemizin batı kesimlerinde sıcak hava ve nemden nefes alınamazken, bazı bölgelerinde ise sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmur bekleniyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey ve doğu kesimlerin parçalı yer yer çok bulutlu, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Çankırı, Sivas ve Ankara’nın kuzey çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Artvin’in doğusu ve Ardahan ile Erzurum’un kuzeydoğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Kuzey ve doğu bölgelerde mevsim normallerinin 2 ila 4 derece; güney, iç ve batı kesimlerde 5 ila 9 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.
Rüzgarın ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın kuzey ve batısı ile Kuzey ve Kıyı Ege’de kuvvetlice (30-50 km/sa), öğle saatlerinden sonra yer yer kısa süreli fırtına (60 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.
Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle;
Ankara: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, bugün (Cuma) öğle saatlerinden sonra kuzey çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı (34)
İstanbul: Parçalı ve az bulutlu (32)
İzmir: Az bulutlu ve açık (40)
Adana: Az bulutlu ve açık (36)
Bursa: Parçalı ve az bulutlu (35)
Antalya: Az bulutlu ve açık (40)
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Cuma) kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı (30)
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Cuma) kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı (27)
Erzurum: Parçalı yer yer çok bulutlu, bugün (Cuma) kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra kuzeydoğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. (23)
Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu (38)