Helin Palandöken'in katiline neden ilk gün kelepçe takılmadığı açıklandı

Helin Palandöken'in katiline neden ilk gün kelepçe takılmadığı açıklandı

Pendik'te pompalı tüfekle ateş ederek 17 yaşındaki lise öğrencisi Helin Palandökeni öldüren ve iki erkek öğrencinin de yaralanmasına neden olan 21 yaşındaki Mustafa Yetgin, "Tasarlayarak adam öldürme" suçundan tutuklandı.

Fakat olay günü Mustafa Yetgin'e kelepçe takılmaması tepki çekmişti.  Konuyla ilgili konuşan emniyet yetkilisi ise, bunun nedenini şöyle açıkladı:

Zanlı cinayeti işledikten sonra iki bileğini de yaklaşık 15 cm kadar kesmişti. O görüntüler ambulansa götürülürken çekilmiş. 

Fakat tedaviden sonra yani bugün zanlı adliyeye çelik yelekle ve ters kelepçe ile götürüldü, bütün prosedürler uygulandı.

Zanlının savcılıkta ifade verirken de pek konuşmadığı, sadece sürekli 'Bir rüya olmalı' bu dediği bilgisine ulaşıldı. 

Yetgin nöbetçi mahkemedeki sorgusunda ise şunları söylemişti: Ben üzerime atılı suçlamayı anladım. Olayın hala şoku altındayım. Neyi nasıl anlatmam gerektiğini bilemediğim için şu ana kadar ifade veremedim. Helin Palandöken ve o esnada yanında bulunan kişilere av tüfeği ile ateş ettiğimi kabul ediyorum. Bu av tüfeğini internetten satın almıştım. Ateş ettikten sonra da olay yerinden kaçtım. Sonrasında ne olduğunu ve ne yaptığımı hatırlamıyorum. Kafam çok karışık. Şu an söylediklerimden fazla bir şey anlatabilecek durumda değilim.