İBB, Levent’teki son yeşil alana cami projesini onayladı

İBB, Levent’teki son yeşil alana cami projesini onayladı

Levent’teki son yeşil alanın deprem toplanma alanı olarak kullanılması talebine karşın İBB, alana cami projesini kabul etti

İstanbul Levent’te CHP’lilerin ve bölge sakinlerinin deprem toplanma alanı olarak kullanılmasını istediği, Merkez Bankası’nın da projelendirilmesine karşı çıktığı Merkez Bankası’na ait 18 bin 427 metrekarelik alanın akıbeti belli oldu.

Cumhuriyet’in haberine göre; İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, 600 metre mesafede iki cami olmasına karşın Beşiktaş Müftülüğü’nün dini tesis alanı ve cami projesini kabul etti. İmar değişikliği planında alana zeminaltı otopark yapılabileceği notu da eklendi. İstanbul 3 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu ile Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Komisyonu da araziye cami projesinin uygun olduğuna karar verdi.

CHP’li Meclis üyesi Affan Keçeci, “Olası bir İstanbul Depremi’nde toplanacak yer yok. Biz oranın yeşil alan ve deprem toplanma alanı olarak kalmasından yanayız” dedi. AKP Grup BaşkanVekili Temel Başalan ise “Öncelikle araziye zeminaltı otopark, cami ve kültür merkezinin hayırlı olmasını temenni ederim” diye konuştu.