İBB’den 'Alevi Davası’ açıklaması

İBB’den 'Alevi Davası’ açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, gazetemizin 01.12.2017 tarihinde “İBB, ‘Alevi’ diye işten attı” başlığıyla yer verdiği habere ilişkin açıklama yaptı. 

Selçuk ARSLAN /  YURT

Açıklamada, haber, gerçekleri yansıtmadığı öne sürülerek, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni haksız bir şekilde itham etmektedir" denildi.

Topu taşeron firmaya atan İBB, açıklamasının devamında şu ifadeler yer verdi:

"Habere konu olan Muharrem Yılmaz, İBB Trafik Müdürlüğünün yürüttüğü işler kapsamında ihaleyi alan özel bir firma çalışandır. Her yıl düzenli olarak yapılan ‘Avrupa Yakası Yatay- Düşey Trafik İşaretlerinin Bakım Onarım Ve Yenilenmesi İşi’ kapsamında, 11 yıl işçi olarak çalışmıştır. Oldukça uzun sayılacak bu sürede ‘Alevi’ kimliği ile hiçbir ayrıma uğramadığı, aksine işini yaptığı sürece çalışmaya devam ettiği açıktır. İşten çıkarılmasının Alevi oluşu ile hiçbir ilgisinin olmadığını bu gerçekler ortaya koymaktadır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde ve hizmet aldığı şirketlerde çok sayıda alevi çalışan vardır ve her kademede; şef, müdür ve daire başkanı olarak görev yapmaktadır. Bahsi geçen kişi, çalıştığı 2005-2016 yılları arasında, çalışan diğer işçiler tarafından da defalarca şikâyet edilmiş olmasına karşın herhangi bir işlem yapılmamış, sözlü olarak uyarılmıştır. 2 Haziran 2016 tarihinde verilen göreve itiraz ederek Müdür Yardımcısı’nın odasında müdür yardımcısının üzerine yürümüş, ağır hakaret ve tehditlerde bulunmuştur. Bunun üzerine çalışanı olduğu ilgili firma (Günsan Ltd.) tarafından noter aracılığıyla ihtarname çekilmiştir. Adı geçen personel bu ihtarnameye cevap vermemiş, bunun üzerine firma tarafından sözleşmesi feshedilmiştir. Haberde iddia edildiği şekliyle, konunun adı geçen şahsın alevi kimliği ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır"