Iğdır'da sanayi sitesinde patlama: 4 ölü, 14 yaralı

Iğdır'da sanayi sitesinde patlama: 4 ölü, 14 yaralı

Iğdır’da Küçük Sanayi Sitesi’nde oksijen tüpü satan bir iş yerinin önünde meydana gelen patlamada, 4 kişi öldü, 14 kişi yaralandı.

Iğdır’da Küçük Sanayi Sitesi’nde sabah saatlerinde, kasası oksijen tüpü ile dolu olan park halindeki kamyonda kaynak yapıldığı sırada patlama meydana geldi. Patlama sonucu oto kaporta ustası Taner Yıldırım, karşı dükkândaki motor tamircisi Esat Bağcı (40) ve Volkan Çetinyol ile kimliği henüz tespit edilmeyen bir kişi hayatın kaybetti, 14 kişi yaralandı.Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.  2'si ağır olan yaralılar bölgelerdeki hastanelere sevk edilirken diğer 12 yaralının tedavisi ise Iğdır Devlet Hastanesi'nde sürüyor.

Patlamanın meydana geldiği iş yerinde çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale ederken, alevlere TOMA’dan da su sıkıldı.  20’ye yakın iş yeri ve çok sayıda araç zarar gördü. 

 VALİ ÜNLÜ: PATLAMA OKSİJEN TÜPÜ DEPOSUNDA MEYDANA GELDİ

Iğdır Valisi Enver Ünlü, yaralıları tedavi gördükleri hastanede ziyaret etti, sağlık durumları hakkında yetkililerden bilgi aldı.
Vali Enver Ünlü, ziyaret sonrası beraberinde Iğdır Belediye Başkanı Murat Yikit, İl Emniyet Müdürü Melih Ekici ve Sağlık İl Müdür Yardımcısı Taner Başaran ile birlikte gazetecilerin sorularını yanıtladı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldığını belirten Vali Ünlü, "Oksijen dolu tüp deposunda patlama olmuştur. Şiddetli patlama nedeniyle küçük yaralanmalar oldu. İşyerlerinde hasarlar var. Üzücü bir olay oldu. Iğdır’a yakışmayan bir sanayi sitemiz var. Defalarca taşınmasını istedik. İnşallah bu faciadan bir ders çıkararak yeni bir sanayi sitesi yapılır. Burada oksijen tüpü olmamalıydı" dedi.
Kazada yaralanan 16 kişinin tedavilerinin sürdüğü bildirildi.

Iğdır'da sanayi sitesinde patlama: 4 ölü, 14 yaralı