İki dev proje... Çok sayıda vatandaşa iş kapısı

İki dev proje... Çok sayıda vatandaşa iş kapısı

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, 2 dev projeyi hayata geçiriyor.

Edremit Belediyesi’ne ait Altınoluk Mahallesi’nde ki atıl durumda ki eski Astım Hastanesi ile Güre Mahallesi’nde yeni bir 4 yıldızlı termal otel yapılması için Belediye Başkanı Kamil Saka ile ilgili firmalar arasında sözleşme imzalandı.

Toplam 560 yatak kapasiteli sağlık tesisi ve termal otel olarak hizmet verecek tesislerde 300’den fazla kişiye istihdam sağlanacak.

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka’nın girişimleri ile Edremit’in Altınoluk Mahallesi’nde yıllardan buyana atıl durumda olan Astım Hastanesi hayata geçiriliyor.

Altınoluk Belediyesi döneminde başlatılan ve yıllardır sorunlarla boğuşan Astım Hastanesi, Altınoluk Belediyesi’nin kapanmasından sonra Edremit Belediyesi’ni başlattığı girişimler ve hukuk mücadelesi ile sorunlarından arındırıldı.

Aynı şekilde Edremid'in termal bölgesi Güre’de de Çamlıbel Mahallesi sınırlarında kalan Kocatepe mevkiinde yeni bir 4 yıldızlı termal otel yapılması için Balıkesir Valiliği tarafından atanan Vali Yardımcısı Başkanlığında; İl Defterdarı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü ve Mahalli İdareler İl Müdürü ve Belediye Başkanı Kamil Saka’nın yer aldığı komisyon tarafından ilgili yasalar uyarınca 49 yıllığına yap-işlet-devret modeli ile ihale edildi.

BAŞKAN SAKA TARAFINDAN SÖZLEŞME İMZALANDI!

İhale sürecinin tamamlanması ile Altınoluk Mahallesi’nde Astım Hastanesi olarak bilinen 117-C paftada 1629 ada 11952 sayfada yer alan 34 nolu parseldeki 11 bin 235 metrekare büyüklüğünde ki 16 bin 500 metrekare alanda 175 odalı, 360 yatak kapasiteli turizm ve sağlık tesis alanı (fizik tedavi, rehabilitasyon, yaşlı bakım ve huzur evi) olarak kullanılacak tesisin ihalesini alan Salın Sağlık ve Rehabilitasyon Hizmetleri İnşaat, Taahhüt, İthalat-İhracat Sanayi Tic. Ştd. adına Fevzi Salın ve Çamlıbel Mahallesi Kocatepe mevkiinde tapunun 117-C paftada 565 ada 1312 sayfada yer alan 77 nolu parselde ki 11 bin 734 metrekare alan üzerine 6 bin 340 metrekare büyüklüğünde ki arazide yapılacak olan 100 oda ve 200 yatak kapasiteli 4 yıldızlı termal otelin ihalesini kazanan Taneray İnşaat Taahhüt Turizm Huzurevi İşletmeciliği San. Tic. Ltd. Şti adına Taner Eray ile Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka tarafından sözleşme imzalandı.

YAKLAŞIK 2 BİN KİŞİYE KATKI SAĞLAYACAK!

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, toplam 560 yatak kapasiteli olacak iki tesiste yaklaşık 300’den fazla kişinin istihdam edileceğini belirterek “Bir Belediye Başkanı olarak, yerel yönetim olarak da kendi hemşerilerime iş ve istihdam sahası açabilmek bir belediyenin en önemli görevi diye düşünüyorum. Burada 300 aileye yansıyacak iş imkanıyla birlikte çevresel etkenlerle kasabı, manavı; yorgancıdan yatakçıya kadar birçok işteki insana yani yaklaşık 2 bin kişiye katkı sağlayacak. Ülkemizde şu anda en önemli sorun olan işsizlik konusunda böyle bir adım attığımızdan dolayı da ben sizlerin huzurunda meclis üyelerime ve Sayın Valimize ve Sayın Kaymakamımıza bize verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Başkan Saka sözlerini şöyle sürdürdü: Türkiye’nin ekonomik yönden belirsizlikler içine sürüklendiği şu ortamda cesurca bu işe giren, her türlü teminatı vererek ciddi bir şekilde bu işe soyunan arkadaşlarımıza şimdiden Edremitliler adına teşekkür ediyorum. Benim adıma Edremit Belediyesi’nde en mutlu olduğum günlerden biri bugün. Birçok insana ekmek kapısı açtığımızı düşünüyorum. Yap-İşlet-Devret modeli şeklinde 49 yıllığına tesislerin mali bedelleri oranında yıllar geçtikçe yükselen oranlarda kira bedeli ödemek koşuluyla, yani piyasanın belirlediği ölçüler doğrultusunda belediyemize kira geliri sağlamış oluyoruz

İHALE SÜRECİ 3 YIL

İhale süreci 3 yıl olarak belirlenirken firma temsilcileri daha kısa sürede tesisleri tamamlayıp hizmete açacaklarını ifade ettiler.