İki oğlunu çekiçle öldürdü, kendini böyle savundu

İki oğlunu çekiçle öldürdü, kendini böyle savundu

İstanbul Üsküdar’da 2 oğlunu çekiçle vurarak öldüren, bir oğlunu ise yaralayan 4 çocuk babası Aslan Güleryüz ilk kez hakim karşısına çıktı.

İstanbul Üsküdar'da, geçtiğimiz yıl ağustos ayında eşinin evi terk etmesinin ardından oğulları Ahmet Güleryüz (22) ve Onur Güleryüz'ün (21) ölümüne, Orçun Güleryüz'ün (18) yaralanmasına neden olan 4 çocuk babası Aslan Güleryüz'ün “altsoydan akrabayı kasten öldürmek” ve “altsoydan akrabayı kasten öldürmeye teşebbüs” suçlarından yargılanmasına başlandı.

Anadolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına tutuklu sanık Aslan Güleryüz cezaevinden getirilirken, müştekiler Songül Güleryüz ve Orçun Güleryüz ile taraf avukatları hazır bulundu.

AVUKAT DOSYADA GÖREV ALMAK İSTEMEDİ

Sanık Aslan Güleryüz'ün avukatı ise etik olarak dosyada sanık avukatı olarak görev almak istemediğini söyledi. Mahkeme, sanık avukatının talebini reddetti. Sanık Aslan Güleryüz'ün kimlik tespiti sırasında sinir krizi geçiren kızı güvenlik görevlileri tarafından duruşma salonundan çıkarıldı.

‘EŞİM EVİ TERK ETTİ DİYE YAPTIM'

Savunmasına başlanan sanık Aslan Güleryüz olay sabahı kalktığında şuurunu kaybettiğini öne sürerek, “Eşimle 1994'te evlendik, 4 çocuğumuz oldu. Çocuklarımın benden olmadığına inanıyorum. Songül'e sorduğumda ‘saçmalama' dedi. Eşim Manisa'ya gideceğini söyledi ve 10 günlüğüne gitti. Olay öncesi Ahmet ve Onur eve gelmeden yattım. Onur benim bulunduğum odada yatmış. Songül beni aradı. Gelmesini istedim, ‘5 gün daha izin vereceksin' dedi. Evdeki çekici aldım. İlk olarak uyuyan oğlum Ahmet'in kafasına vurdum. Bu olayı eşim evi terk etti diye yaptım” dedi.

İki oğlunu çekiçle öldürdü, kendini böyle savundu

‘ÖLDÜRDÜM DEDİ, ŞAKA SANDIM'

Olayda iki oğlunu kaybeden müşteki Songül Güleryüz ise evlendikleri günden beri sorunlarının olduğunu söyleyerek, “Ailem ‘gelinlikle girdin kefenle çıkacaksın' dedi. Benden cezaevi geçmişini gizlediği için aramızda geçimsizlikler vardı. Sabah beni aradı. ‘Onur'u, Ahmet'i öldürdüm. Orçun yaralı kurtuldu' diye söyleyip gülüyordu. Şaka yaptığını sandım. Beni birkaç kez arayınca yakın arkadaşımı ve polisi aradım. Şikayetçiyim” ifadelerini kullandı.

‘ÇEKİÇLE VURMASIYLA UYANDIM'

Olaydan yaralı olarak kurtulan Orçun Güleryüz olaydan önce kendisi ve ağabeylerinin babası ile herhangi bir tartışma yaşamadığını anlattı. Sabah babasının kafasına çekiçle vurmasıyla uyandığını söyleyen Güleryüz, “Bana 5-6 kez vurdu, ‘yapma' dedim. Sesime Onur abim geldi. Babama engel olmaya çalıştı. Ahmet abimi uyandırmak için dürtükledim. Üzerinde yorgan örtülüydü. Yorganı çekip kanlar içinde gördüm. Kaçtım. 3-5 dakika sonra babamın evden çıktığını görünce eve girdim. Onur abimi holde kanlar içinde gördüm. Şikayetçiyim” dedi.

EN ÜST SINIRDAN CEZALANDIRILMASINI İSTEDİ

Sanığın planlı bir şekilde, canavarca hisle çocuklarını öldürme suçunu işlediğini söyleyen müşteki avukatı Özgür Akkaş, sanığın en üst sınırdan cezalandırılmasını istedi. Mahkeme, olay tarihinde sanığın cezai ehliyetinin olup olmadığının tespiti için Adli Tıp Kurumu'ndan rapor aldırılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.