İki ülke arasında kriz çıkaran muhabir Kanal D ile anlaştı

İki ülke arasında kriz çıkaran muhabir Kanal D ile anlaştı

Son dönemde ayrılık haberleriyle gündemden düşmeyen Kanal D, yeni bir ismi kadrosuna kattı.

Aydın Doğan’dan Demirören Grubu’na geçen Kanal D’de peş peşe yaşanan ayrılıklar sonrası kadroya yeni isimler de katılmaya başladı.

ANLAŞMA SAĞLANDI

Medyaradar’ın ulaştığı bilgilere göre; 5 yıla yakın Show Haber’de Dış Haberler Editörlüğü yapan Soydan Menekşe ile el sıkışıldı.

Menekşe, bu yılın mart ayında Türkiye ile Güney Kore arasında büyük bir krizin çıkmasına neden olan "Filipinli hizmetçiyi öldüren Güney Koreli adam"haberi nedeniyle Show TV'den gönderilmişti.

İKİ ÜLKE ARASINDA KRİZ YARATTI

Show TV'nin 25 Şubat'ta yayınlanan ana haber bülteninde, 'Filipinli hizmetçiyi öldüren Güney Koreli adam' haberinin görseli olarak Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in'in tek başına görüldüğü ve ABD Başkanı Donald Trump’ın kızı ve danışmanı Ivanka Trump ile PyeongChang Olimpiyat Oyunları'nın kapanışı öncesinde verdiği bir pozu kullanıldı.

Haberde Moon'dan 'milyoner iş adamı', Ivanka Trump'tan da 'karısı' diye söz edildi.

Haberdeki hata sonrası uzun süre özür dilenmemesi Güney Kore basınında ve sosyal medyada büyük tepki çekti.

Tepkilerin yoğunlaşması üzerine Show TV, 11 Mart 2018 tarihli yayınında “Tamamen istek dışı gerçekleşen bir hata” diyerek Güney Kore'den özür diledi. Show TV'nin özür açıklamasında, "Bir özür borcumuz var, özrümüzü ilettik ama buradan iletmek isteriz. Hem Cumhurbaşkanı'ndan hem de Güney Kore halkından özür dileriz." denildi.

Kanal yönetimi skandalın patlak vermesinin ardından Dış Haberler editörü Soydan Menekşe'yi önce izne çıkardı, ardından da görevine son verdi,