İlker Başbuğ, gazilerimizi yalnız bırakmadı

İlker Başbuğ, gazilerimizi yalnız bırakmadı

26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, gazi Koray Gürbüz'ün 'Unutmayın' adlı kitabının imza gününde, kitapta hikayesi anlatılan 47 gazinin 12'si ile 36'ncı Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'nda bir araya geldi.

Başbuğ, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün gaziler için verdiği öğlen yemeğine de katılarak gazilerle uzun uzun sohbet etti.

 Kitap fuarındaki imza gününde Güneydoğu'da terörle mücadele sırasında 2 kez gazi olan Koray Gürbüz, 'Unutmayın' isimli ikinci kitabını, İlker Başbuğ ve kitapta hikayesi anlatılan 12 gazi ile birlikte imzaladı. Gazilerimizi Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve 24. Dönem CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran’da yalnız bırakmadı.

“Şehit ve gazilerimize sahip çıkmalıyız”

Milletleri millet yapan ve büyüten nedenlerin başında o milletin şehitlerine, gazilerine ve emeklilerine sahip çıkmasının, saygı göstermesinin geldiğini belirten İlker Başbuğ, 2016 yılının sonu itibariyle  6 bin 916 şehit verildiğini, 12 bin 558 yaralı, 4 bin 488 de terör malulü gazi sayısının olduğunu söyledi. Bu sayısının artma ihtimali olduğunu dile getiren Başbuğ, "Devlet, Türk Silahlı Kuvvetleri şehit ve gazilerimize sahip çıkmaya çalışıyor, bunun yeterli olup olmadığını bilemiyoruz. Ancak burada asıl şehidine, gazisine sahip çıkması gereken kesim toplum. Şehitlerimizi törenlerle uğurluyoruz ama ardında kalanların acılarını ne kadar paylaşabildiğimiz önemli. Gaziler ise daha fazla unutulan tarafta kalıyor. Ne kadar gazimiz olduğu konusunda toplum çok bilgisiz. Bu topraklarda yaşamasını gazilere, şehitlere borçlu olan bazı insan demeye zorlandığım kişiler geçenlerde iki gazimizi dövmeye kalktılar. Ben bu girişimde bulunanları lanetliyorum. Bu olaya sivil toplum örgütlerinin, vatandaşların bu kadar tepkisiz kalması benim yüreğimi yakıyor. Bunları aşmamız için Mustafa Kemal Atatürk'e dönmemiz lazım. Bütün milletin birlik olması, meclisin daha etkin ve ordunun daha güçlü kılınması lazım" diye konuştu.

“Haklarını asla ödeyemeyiz”

Gazilerimizi bir an olsun yalnız bırakmayan ve öğlen yemeğinde ağırlayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, şehitlerimize ve gazilerimize olan borcumuzu ödeyemeyeceğimizi belirterek; “şehitlerimiz ve gazilerimizin haklarını asla ödeyemeyiz. Onlar bu vatanın birlik ve bütünlüğü için kendilerini feda ediyor. Gerek devlet olarak, gerekse Türk milleti olarak gazilerimize daha fazla sahip çıkmak zorundayız” ifadesini kullandı.