IŞİD saldırısının yıl dönümünde festival düzenlendi!

IŞİD saldırısının yıl dönümünde festival düzenlendi!

Dün Gaziantep'te bazıları için 'acı' bazıları için ise 'coşku' söz konusuydu... Geçen yıl 20 Ağustos'ta Nurettin ve Besma Akdoğan çiftinin kına gecesi sırasında IŞİD'in canlı bomba saldırısında yaşamını yitiren 57 kişi, mezarları başında karanfil ve dualarla anıldı. Hain saldırıda yakınlarını kaybedenler acıya boğuldu. Aynı gün kentte Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin orgazinasyonunda Antep Fıstığı festivali de vardı. İşte kentin duygularını ikiye bölen, aynı gün bi

İşte Gaziantep’in dününden iki ayrı kare…

IŞİD SALDIRISININ YILDÖNÜMÜNDE 57 CAN ANILDI

Gaziantep’te geçen yıl 20 Ağustos günü Doğu illerinden göç edenlerin yoğunlukla oturduğu Beybahçe Mahallesi’nde Besna ve Nurettin Akdoğan çiftinin düğünü öncesinde yapılan kına gecesine, IŞİD terör örgütü tarafından canlı bomba saldırısı düzenledi.

Patlamada üzerindeki intihar yeleğini infilak ettirince parçalanan IŞİD’li terörist; 40’ı çocuk 57 kişinin ölümüne, 44’ü çocuk 87 kişinin de yaralanmasına neden oldu. Yaşamını yitirenler, saldırının birinci yıldönümünde anıldı. Aralarında siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının da bulunduğu kalabalık, saldırının gerçekleştiği Beybahçe Mahallesi’ndeki sokak ile Yeşilkent Mezarlığı’ndaki mezarlara, karanfiller bırakıp dua etti.

Bazı ölen yakınlarının mezarlara çikolata bıraktıkları görüldü.

IŞİD SALDIRISININ YILDÖNÜMÜNDE FESTİVAL!

Gaziantep’de dün de festival coşkusu vardı.

Cumartesi akşamı Zara konseri ile başlayan festivalin meşalesini Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ile Yeşilçam’ın ünlü isimleri Hülya Koçyiğit, Perihan Savaş, sanatçı Erhan Güleryüz, Zara, oyuncular Nursel Köse, Furkan Kızılay, Emre Kızılırmak ve Burak Hakkı tarafından yakılmıştı.

Dün de 10. Uluslararası Antep Fıstığı Kültür ve Sanat Festivali’nin ikinci gününde Kıbrıslı şarkıcı Buray verdiği konserle festival alanını dolduran 15 bin kişiyi coşturdu.