İslamcı hocalar arasında kavga... 'Yüreğin varsa gel...'

İslamcı hocalar arasında kavga... 'Yüreğin varsa gel...'

Diyanet İşleri Başkanlığı’ndaki görevinden bir süre önce istifa eden ilahiyatçı İhsan Şenocak, İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Karataş’la ilgili açıklamada bulundu.

Prof. Dr. Mustafa Karataş’ın katıldığı televizyon programından bir kare paylaşan İhsan Şenocak, sosyal medya hesabından çağrı yaptı. İhsan Şenocak, Twitter’da “Milletimiz nezdinde ne anlattığından ziyade ne kadar ücret aldığıyla gündem olan Karataşa; okuduğum hangi ayetle, hadisle ya da Ebu Hanife’den naklettiğim hangi içtihatla alakalı söylediğime bir itirazın varsa, bunu kahkahalı ekranda değil yüreğin varsa gel,ilim meclisinde söyle!” mesajını paylaştı.

İşte o mesaj:

İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Karataş, daha önce sosyal medya hesabından “Şakirt yetiştiriyoruz diye eşkiya yetiştiren fetö, bu milletin 40 yılını çaldı. Oyun değişti; talebe diyerek tâliban yetiştirenlere dikkat!” diye yazmıştı. Karataş'ın bu yorumuna Şenocak taraftarları çok sert tepki göstermişti.

İşte o mesaj:

Karataş’a yanıt olarak Şenocak ise “İftirayı ‘hak’ zannedenlere karşı Hakkı müdafaa hakka, haksızlıktır. İfam’a Taliban isnadında bulunan hocaları sana havale ediyorum Ya Rabbi!” mesajını paylaşmıştı.

İşte o mesaj: