İstanbul Barosu Başkanı: FETÖ'cü damgası yapıştırıp muhalefeti sindirmek istiyorlar

İstanbul Barosu Başkanı: FETÖ'cü damgası yapıştırıp muhalefeti sindirmek istiyorlar

İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, muhaliflere yönelik davalar için “OHAL ve KHK ile Türkiye yeni bir rejime doğru yöneldi. Bu rejim asla demokrasi değildir ve demokrasiden hızlıca uzaklaşıyoruz. Bir taraftan FETÖ ile mücadele adı altında haklı bir mücadele götürülürken, onunla birlikte muhaliflerin de sindirilmesine yönelik yeni bir harekat başlatıldı” dedi.

İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu Sözcü'den Özlem Gürses'e konuştu. Durakoğlu "Türk yargısının tam anlamıyla felç geçirmekte olduğunu söylemek abartı değil. Bugün, Türk yargısını oluşturan hakim ve savcıların üçte biri meslekten ihraç edilmiş durumda, dörtte biri de hapiste. Dünyada böyle bir yargı, yargının başına gelmiş böyle bir felaket yok, olamaz." dedi.

Operasyonların miladının 2010 referandumu olduğunu belirten Durakoğlu "Bugün ortaya çıkan aslında beklenen bir tabloydu. Bugünlere göz göre göre geldik. Bu işin miladı 2010 referandumudur. 2010 referandumu olmasaydı –çok iddialı bir sözcük olduğunu bilerek söylüyorum- 15 Temmuz 2016 da olamazdı, o referandumda yargı kuşatıldı. O referandumdan “Evet” çıktığı için Ergenekon ve Balyoz operasyonlarıyla karşılaştık. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) yıpratıldı. Ortadoğu politikaları böylelikle değişebildi" ifadelerini kullandı.

CHP'ye operasyonun kendi içlerinde bulunan FETÖ'cülere mesaj vermek olduğunu belirten Durakoğlu "Siyasi partilere, özellikle de CHP'ye yönelik olarak yapılanların ben aslında kendi içlerinde bulunan FETÖ'cülere yönelik bir algı operasyonu olduğunu düşünüyorum. Tarih bunları yazacak ve asıl itibarlı olanlar içeridekiler olacak. Biz avukatlar olarak yargıda yaşanan bu süreçlerin hep hancıları olduk, çok yolcular geldi geçti. Bizler, 12 Martları, 12 Eylülleri görerek geldik bu noktalara. Ancak inanın bana hiç bu kadar kötü olmamıştı." dedi.