İstanbul'da 'Dünya Helal Zirvesi' düzenleniyor... 'helal tıp', 'helal kimya' konuşulacak

İstanbul'da 'Dünya Helal Zirvesi' düzenleniyor... 'helal tıp', 'helal kimya' konuşulacak

THY, TÜRGEV, Dışişleri Bakanlığı ve Borsa İstanbul'un sponsor olduğu 'Dünya Helal Zirvesi’nde 'helal tıp', 'helal kimya', 'helal ilaç' konuşulacak.

İstanbul’da düzenlenecek Dünya Helal Zirvesi ile 'helal turizm', 'İslami tekstil', 'helal tıp', 'helal kimya', 'helal ilaç' gibi konular masaya yatırılacak.

Helal Akreditasyon Kurumu' kuran Türkiye, şimdi de bu alanda da 'uluslararası otorite' olmak için harekete geçti.

Dünya Helal Zirvesi ile İslam ülkeleri yetkilileri İstanbul'da ağırlanırken, 'helal turizm', 'İslami tekstil', 'helal tıp', 'helal kimya', 'helal ilaç' gibi konular tartışılacak. Türk Hava Yolları (THY), TÜRGEV, Dışişleri Bakanlığı ve Borsa İstanbul'un da sponsorları arasında yer alacağı zirvede, 'İslami yaşam" konusu da irdelenecek.

Milliyet'ten Mithat Yurdakul'un haberine göre, 23-25 Kasım tarihlerinde Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenecek toplantıda helal gıda, İslami finans, helal turizm, İslami tekstil, helal tıp, helal kimya, helal ilaç konuları görüşülecek. THY, TÜRGEV, Dışişleri Bakanlığı ve Borsa İstanbul'un da sponsorları arasında yer alacağı zirvede, Türkiye'deki ‘helal ürün ve hizmetler’ tanıtılacak, Helal Akreditasyon Kurumu İslam ülkelerine tanıtılacak.

Katılımcılar için THY'nin indirim yapılacağı zirve ile 5. İslam İşbirliği Teşkilatı (OIC) Helal Expo fuarı eş zamanlı gerçekleşecek. Fuara 200'den fazla firma ve markanın katılması bekleniyor.