İstanbul'da görüldü! Uzmanlar gizemli görüntüyü araştırıyor

İstanbul'da görüldü! Uzmanlar gizemli görüntüyü araştırıyor

Dün akşam saatlerinde İstanbul'un Acıbadem semtinde gökyüzündeki ışıklar vatandaşın dikkatini çekti. Işıkların neye ait olduğu anlaşılamazken çekilen görüntülerin uzmanlar tarafından da araştırıldığı öğrenildi.

Sirius Uzay Bilimleri Araştırma Merkezi ve Tübitak Uzay Teknolojileri Enstitüsü görüntünün peşinde...

İstanbul'da dün (27 Eylül) akşam saatlerinde çekilen bir görüntü izleyenleri hayrete düşürdü. Gökyüzünden art arada inen ışık topları vatandaş tarafından videoya kaydedildi. Işıkların ne olduğuna dair net bir bilgi edinilemezken çekilen görüntüler UFO söylentilerini gündeme getirdi.

Sirius Uzay Bilimleri Araştırma Merkezi Başkanı Haktan Akdoğan, konu ile ilgili  “Görüntüler dikkat çekici ancak sosyal medya üzerinden yayılan görüntüler yanıltıcı olabiliyor. Biz de orijinaline ulaşmaya çalışıyoruz. Görüntünün orijinali üzerinden bilimsel bir analiz yapmadan bir yorum yapmak doğru olmaz. Bizim açımızdan riskli bir görüntü. Özel programlar aracılığıyla görüntünün orijinali üzerinden kare kere detaylı bir çalışma yapıp her açıdan incelememiz gerekir.” dedi. 

Tübitak Uzay Teknolojileri Enstitüsü de görüntüler bilimsel açıdan incelenmeden cisimlerin ne olduğuna dair bir görüş bildirmenin doğru olmadığını ifade etti. Kurum, görüntünün incelenmesinin ardından detaylı bilgi verileceğini aktardı.