İstanbul'da hırsız banka müdüresinin kafasına silah dayayıp 3 milyon havale yaptırdı

İstanbul'da hırsız banka müdüresinin kafasına silah dayayıp 3 milyon havale yaptırdı

İstanbul’da, bir banka müdüresinin başına silah dayayan işadamı, hesabına 3 milyon lira para aktarılmasını sağladı. Paralarını 1 milyon 330 bin lirasını başka hesaplara havale eden işadamı polis ekiplerince yakalandı. Hesaplardaki paralar bloke edildi.

Olay, dün Maltepe'de meydana geldi. İddiaya göre, işadamı Ramazan Kenan A., her zaman çalıştığı bankaya gitti. Banka müdürünün odasına yöneldi. Borçları olduğunu söyleyerek yardım istedi. İkili sohbet ederken Ramazan Kenan A. tabancasını çekti ve banka müdürünün başına dayadı. “ Hesabıma 3 milyon lira aktaracaksın” dedi. Banka müdürü işadamını sakinleştirerek engel olmaya çalıştı. Ancak başarılı olamadı. Bu sırada durumu fark eden güvenlik görevlisi odaya daldı. Ancak, Ramazan Kenan A., bankacıyı vurma tehdidiyle görevlinin tabancasını elinden aldı.

Banka müdürü işadamının tehditleri üzerine, 3 milyon lirayı Ramazan Kenan A.'nın hesabına aktardı. Ramazan Kenan A., hesabına geçen paranın 1 milyon 330 bin lirasını 12 kişiye havale etti. Banka görevlisi bu işlemler yapılırken panik butonuna basarak polise haber verdi. Kısa süreden bankaya ulaşan polis ekiplerinin kapıda beklediğini anlayan banka müdürü, işadamını sakinleştirerek “ Yapacak bir şey yok olan oldu. Sonra hesap yaparız” diyerek Ramazan Kenan A.'yı uğurladı. Tehditle hesabına 3 milyon lira aktartan işadamı kapıdan çıktığı anda polis ekiplerince gözaltına alındı.

Banka yetkilileri Ramazan Kenan A. ve havale yaptığı 12 hesaba bloke koydurdu. Gözaltına alınan Ramazan Kenan A., adliyeye sevk edildi. İki ayrı suçtan kaydı olan şüphelinin ifadesinde kimseye bir şey yapma niyetinde olmadığını, karton işi yaptığını ve borçlandığını söylediği öğrenildi.