İstanbul'da 'şok evlerine' operasyon

İstanbul'da 'şok evlerine' operasyon

İran üzerinden Türkiye'ye gelen kaçak göçmenlerin Fatih'te kaçakçıların 'Şok evleri' ismini verdikleri yerlerde 1 ay boyunca tutuldukları belirlendi

İstanbul'da düzenlenen 3 ayrı göçmen kaçakçılığı operasyonunda, çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan Suriye ve Pakistan uyruklu 149 göçmen çetelerin elinden kurtarıldı. Göçmen çetesi üyesi 7 kişi tutuklanırken, 500 bin TL'de idari para cezası kesildi.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Pakistan ve Suriye uyruklu göçmenlerin Meriç Nehri üzerinden Yunanistan'a kaçmayı planladığını belirledi. Çatalca'da göçmen kaçakçılarını taşıyan 2 minibüs durduruldu. 14 kişilik minibüslerden birinden 28 Pakistan uyruklu göçmen ile 3 organizatör, diğerinden de 27 Pakistan uyruklu göçmen ile 1 organizatör çıktı. İran üzerinden ülkemize gelen kaçak göçmenlerin Fatih'te kaçakçıların 'Şok evleri' ismini verdikleri yerlerde 1 ay boyunca tutuldukları belirlendi.

17 YAŞINDAKİ GÖÇMEN KAÇAKÇISI TÜRK ORTAKLARIYLA YAKALANDI

Silivri'den deniz yoluyla Yunanistan'a kaçmaya çalışan 94 Suriye uyruklu göçmen yakalandı. Operasyonda, 17 yaşındaki Pakistan uyruklu göçmen kaçakçısı ile Türk uyruklu 2 ortağı gözaltına alındı. Yapılan operasyonlarda Suriye ve Pakistan uyruklu çoğunluğu kadın ve çocuk 149 göçmen ölüm yolculuğuna çıkamadan kurtarılırken, Pakistan ve Türk uyruklu göçmen kaçakçılık çetesi üyesi 7 kişi tutuklandı. Çete üyelerinin göçmenlerden kişi başı bin 500 Dolar para aldıkları belirlendi.(Habertürk)