İstanbul'un o ilçesinde taksi krizi; pompalı tüfeklerle çatışma, sopalı kavgalar

İstanbul'un o ilçesinde taksi krizi; pompalı tüfeklerle çatışma, sopalı kavgalar

Taksiciden AKP'li Belediye Başkanı'na çok ağır suçlamalar. Bir Taksici 'burada rant var rant' diyerek "Esenyurt Belediyesi'nin Başkanı da bu işin içinde! Kendisi korkusundan buraya gelmiyor." ifadelerini kullandı 

İstanbul'un Esenyurt ilçesinde her gün kırmızı ve sarı taksi şoförleri arasında kriz yaşanıyor. Bu krizlerde sopalar ve pompalı tüfekler ortaya çıkıyor. Geçtiğimiz günlerde kırmızı taksilerin şoförleri kontak kapatarak AKP ilçe binası ve Esenyurt Belediyesi'nin önünde eylem yaptılar.

Taksiciler içinde bulundukları durumun sebebinin AKP'li belediye olduğunu belirterek Belediyenin sarı taksilere durak açma izni ve ruhsatı verdiğini bunun haksızlık ve ekmek hırsızlığı olduğunu söylediler. Taksiciler kendilerinin İstanbul'un başka ilçelerinde çalışamadıklarını Esenyurt Belediyesi'nin sınırlarını belirttikleri yerler içerisinden müşteri alabildiklerini belirttiler. Sarı taksicilere Esenyurt Belediyesi tarafından durak açma izni ve ruhsat verilmesinin büyük bir haksızlık olduğunun altını çizdiler. Kırmızı taksilerin şoförleri Esenyurt'ta her gün yaşanan sarı ve kırmızı taksiciler arasındaki 'pompalı tüfekli' kavgaların sebebinin belediyeden kaynaklandığını iddia ettiler. 

'BİR BÖLGE BU KADAR MI PEŞKEŞ ÇEKİLİR?'

Mikrofon uzattığımız bir taksici "Böyle bir şey var mı ya? Bir bölge bu kadar mı peşkeş çektirilir? Ekmeğimizin mücadelesini veriyoruz. Bizde gidelim o zaman İstanbul'da durak açalım. Ben gideyim o zaman Capacity'nin önüne durak açayım. Carusel'in önüne durak açayım. Var mı böyle bir şey? Ben gidip İstanbul'da çalışamıyorsam, burada da bıraksınlarda ekmeğimize sahip çıkalım. Başka bir amacımız yok." ifadelerini kullandı.

 'İNSANLARI RANT İÇİN BİRBİRLERİNE KIRDIRIYORLAR!'

Bir başka taksici de "Ablacım yazık günah. Bırakıyorlar sarı taksileri, kırmızı taksileri rant için burada. Sarı taksi, kırmızı taksi her gün birbirini vuruyor.     Sopalarla kavga ediyor. Silah çekiliyor. Yani sorumlu kimse gelsin. Belediye Başkanı olur. Ticaret Odası Başkanı mı olur kim gelecekse gelsin artık. Şuraya bak ayıptır ya. İnsanları rant için burada bir birine kırdırıyorlar. Her şey rant burada, her şey rant için." dedi.

'SARI TAKSİLER TARAFINDAN SİLAHLI ÖRGÜT KURULMUŞ'

Bir başka taksici de "sarı taksiciler tarafından silahlı örgüt kurulmuş!" iddiasında bulunarak; "her gün bize silah çekiyorlar. 5 yıl boyunca Akpatı'yı Esenkent taksi çekmiştir. 5 yıl sonucunda belediye başkan yardımcısı Gazanfer beyin adamları tarafından bura gasp edilmiş, burada silahlı örgüt kurulmuş. Bizzat esenkent taksiye gelip, "biz buradan da yolcu alacağız, bizim arabalar sizi vururlar" demişlerdir. Bugün de arkadaşımız darp edilmiş, saldırıya uğramıştır. Biz onun için buradayız." ifadelerini kullandı. 

'ESENYURT BELEDİYE BAŞKANI DA BU İŞİN İÇİNDE'

Bir başka taksici ise Esenyurt Belediye Başkanı'nın korkudan yanlarına gelemediğini öne sürerek ; "Bakın hanımefendi Esenyurt Belediyesi Zabıtları, biz Esenyurt Devlet Hastanesi'nden çıkan yolcu aldığımız zaman arkamızdan ceza gönderiyorlar. Bu şekilde olmaz. Bizim çalışma ruhsatlarımız var. Esenyurt Belediyesi'nin vermiş olduğu ruhsatlarda da çalışabileceğimiz yerleri bize belgelemişler. Yasaya uygun bir şekilde duraklarımız çalışma halindedir. Ama sarı taksiler bir yerden vekalet alıyorlar ve Esenyurt'un herhangi bir yerinde taksi durağı açıyorlar. Bizim haklarımızı gasp ediyorlar. Esenyurt Belediyesi'nin Başkanı da bu işin içinde! Kendisi korkusundan buraya gelmiyor. Daha önce çok dilekçe verdik. Esenyurt Bulut Durağı Özyurtlar AVM'nin arkasında 'rentacar' ismi altında taksi durağı açmışlar. Biz bunu 155'e de şikayet ettik ama ilgilenen yok. Parayla bu iş oluyorsa, bizde gerekirse cebimizden onların verdiği paranın 5 katını vermesini biliriz. Milletin önüne gelipte silah çekmekle olmuyor bu işler." dedi.