İşte İYİ Parti’nin adaylarının profilleri

İşte İYİ Parti’nin adaylarının profilleri

Seçimlere katılacak partilerin, milletvekili aday listelerini YSK'ya teslim etmelerinin ardından, adayların profilleri ortaya çıkmaya başladı.

Yeni kurulan ve ilk seçim sınavına hazırlanan İYİ Parti'nin aday listesinde FETÖ mağdurları, eski Merkez Bankası Başkanı, diplomatlar, eski belediye başkanları ve gazeteciler bulunuyor.

İYİ Parti adayları arasında FETÖ’nün mağdur ettiği, emekli SAT komandosu Ali Türkşen ve eski Ankara Emniyet Müdürü Fatih Eryılmaz gibi isimler bulunurken, ekonomi dünyasından, eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz da İYİ Parti’nin listesinde dikkat çeken isimlerden biri. Öte yandan deneyimli gazeteci Mehmet Tezkan da İYİ Parti’den aday olan 4 gazeteciden biri oldu.

150 KADIN ADAY VAR

600 kişilik listede, 150 kadın aday ve 450 erkek aday bulunurken partinin yüzde 25’lik bir kadın aday kotası uyguladığı açıklandı. Bunun yanı sıra listede toplamda, 110 işadamı, 28 iş kadını, 63 mühendis, 61 avukat, 3 ev hanımı, 4 sanatçı, 4 gazeteci, 28 eski öğretmen, 4 eski bakan, 1 eski Merkez Bankası Başkanı, 1 eski müsteşar, 26 akademisyen, 20 kamu çalışanı, 6 öğrenci, 42 yönetici, 50 serbest meslek sahibi, 4 fetö mağduru, 2 diplomat ve 3 eski belediye başkanı bulunuyor.