İşte 'Zeytin Dalı Harekatı'nda kullanılan Leopar tanklarının özellikleri

İşte 'Zeytin Dalı Harekatı'nda kullanılan Leopar tanklarının özellikleri

TSK, Suriye'nin Afrin kentine Zeytin Dalı Harekatı düzenledi. TSK, Afrin operasyonunda Alman yapımı "Leopard" (Leopar) tankları kullanacak. İşte o tankların özellikleri...

Türkiye uzun süredir planlanan Suriye’nin terör örgütü YPG/PYD kontrolünde olan Afrin bölgesine yönelik “Zeytin Dalı Harekatını” başlattı. İlk olarak jetler ve obüsler tarafından terör mevzileri vurulurken, Başbakan Binali Yıldırım, yaptığı açıklamada “kara unsurları devreye girecek” ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından Türkiye’nin sahip olduğu Alman yapımı “Leopard” (Leopar) tankları Öncüpınar Sınırkapısı’ndan Suriye’ye geçmeye başladı.

“LEOPARD” TANKLARININ TEKNİK ÖZELLİKLERİ

TSK’nın bünyesinde Alman yapımı Leopard tanklarından 354 adet bulunuyor.

“Leopard 2”, ailesinin en yaygın versiyonudur, Görünüş itibarıyla önceki modelleriyle aynıdır ancak bazı değişiklik ve geliştirmeleri içerir. Bunlar, bir otomatik yangın bastırma sistemi, bir dijital ateş kontrol sistemi ve geliştirilmiş taret ve tungsten/titanyum zırha sahip.

Tank, 120 mm’lik L44 yivsiz topun yanı sıra ,12.7 mm’lik kule makineli tüfek ve 7.62 mm’lik “coaxial” makineli tüfek de içeriyor.

SPİEGEL: BERLİN TÜRK TANKLARININ MODERNİZASYONUNU ONAYLAYACAK

Almanya’nın prestijli yayın organlarından Der Spiegel dergisi Alman hükümetinin Türkiye’deki Leopard tanklarının modernizasyonu için savunma sanayi şirketi Rheinmetall’e onay vereceğini iddia etti.

DW Türkçe’nin aktardığı, derginin bu haftaki sayısındaki haberde, Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel’in Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile iki hafta önce Goslar’da yaptığı görüşmenin ardından konuyla ilgili talimat verdiği belirtildi. Buna göre, Gabriel’in silah ihracaatına ilişkin olarak müsteşarlar düzeyinde yapılacak ilk toplantıda Leopard tanklarının modernizasyonu konusunun gündeme alınması ve incelenmesi talimatı verdiği ifade edildi. Haberde, Türkiye’nin Leopard tanklarının modernizasyonu için ilk kez geçen yıl mart ayında talepte bulunduğu kaydedildi.