İzmir'de 'kalpaklı Atatürk' sürprizi

İzmir'de 'kalpaklı Atatürk' sürprizi

Cumhuriyet Bayramı’nda Bayraklı’da bir ilke daha imza atılacak

Özgür Tuğrul- YURT

Bayraklı Belediyesi geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı coşkuyla kutlayacak ve bir ilkin altına daha imza atacak. 3 bin Cumhuriyet sevdalısı Smyrna Meydanı’nda zeybek oynayacak ardından da bir araya gelerek Atatürk’ün renkli kalpaklı resmini oluşturacak. Etkinliğin ardından sevilen sanatçı Haluk Levent sahne alacak.

İzmir’de Bayraklı Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın adına yakışır bir etkinlikle kutlayacak. Bayraklı Belediyesi Cumhuriyetin kuruluşunun 91. yıl dönümünde ses getiren bir kutlama programı hazırlamıştı. 1923 kişi Smyrna Meydanı’nda saat 19.23’te aynı anda zeybek oynamış, ardından da 1923 sayısını oluşturmuştu. Cumhuriyet Bayramı’nın 92. yıl kutlamalarında ise 2015 kişi ilk olarak zeybek oynamış ve hemen ardından ay yıldızlı dev Türk bayrağını oluşturmuştu. Geçtiğimiz yıl ise 2123 kişi zeybek oynamış ve sonrasında bir araya gelerek kırmızı-beyaz Türkiye haritasını oluşturmuştu. Tüm bu etkinlikler ülke genelinde büyük ses getirmişti.

ATATÜRK’ÜN RENKLİ KALPAKLI RESMİ İLK KEZ YAPILACAK

Bayraklı Belediyesi bu yılki Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında bir ilki daha gerçekleştirecek. 3 bin kişi Smyrna Meydanı’nda aynı anda zeybek oynayacak ardından da bir araya gelerek Atatürk’ün renkli kalpaklı resmini oluşturacak. Bunun için bin 200 farklı tonda tişörtler hazırlandı. Ayrıca ışık ve havai fişek gösterileriyle İzmirliler unutamayacakları bir gece yaşayacak. Etkinlik sonrası ise sevilen sanatçı Haluk Levent sahne alacak. Etkinliğe gelenler hep birlikte İzmir marşını söyleyerek “İzmir’in dağlarında çiçekler açar” diyecek.

HEYECANLIYIZ!

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Atatürk ve değerlerinin unutulmaya çalışıldığı bir dönem yaşandığını ancak buna kimsenin gücünün yetmeyeceğini belirterek, “Bayraklı Belediyesi olarak Cumhuriyet Bayramımızı yine halkımızın katılımıyla coşkuyla kutlayacağız. Cumhuriyet Bayramları’nda yaptığımız etkinlikler ülke çapında ses getirdi. Bu yıl yapılmayan bir şeyi yapacağız. 3 bin kişi aynı anda zeybek oynayacak. Atatürk’ün kalpaklı renkli resmini oluşturacak. Bu da bir ilk olacak. Gerçekten heyecanlıyız. Hemşehrilerimiz tamamen gönüllülük esasıyla çalışmalarına başladı” dedi.    

Öte yandan etkinlikte yer almak isteyenler 0 (232) 477 20 00 numaradan bilgi alabilir. Ya da Bayraklı Belediyesi Osmangazi veya Çamkıran hizmet binaları, semt merkezleri, spor merkezlerine başvuruda bulunabilir.