Kadın turistlere hamamda cinsel saldırıda karar çıktı

Kadın turistlere hamamda cinsel saldırıda karar çıktı

İstanbul Karaköy'de 2 yıl önce bir hamamda 2 Fransız kadın turiste cinsel saldırıda bulundukları iddia edilen 4 hamam çalışanından 2’si beraat etti. Sanıklardan Cafer A. 6 yıl 3 ay, sanık Osman C. ise 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Karaköy'de 2 yıl önce bir hamamda 2 Fransız kadın turiste cinsel saldırıda bulundukları iddiasıyla 4 hamam çalışanının yargılandığı davada karar çıktı. İstanbul 40. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sadece tutuksuz sanık Ahmet K. katıldı. Son dakika... Turistlere hamamda kâbusu yaşattılar Karar çıktı
Duruşmada söz alan turist kadınların avukatları sanıkların müvekkillerinin yabancı olmasından faydalandıklarından belirterek, “Türk hamam kültürünü bilmemelerini kötüye kullanmışlardır. Kendilerine iftira atmasını gerektirecek hiçbir neden yoktur” dedi.

Sanık avukatı ise müştekiler ve tanıkların ifadelerinin çeliştiğine dikkat çekerek, “Biz bu hamamın kurban olarak seçildiğini düşünmekteyiz. Ayrıca bir insan kendisine karşı suç işlendiğinde bunu anlar. Aradan birkaç gün geçtikten sonra şikayette bulunulması kötü niyete işaret etmektedir” dedi. Son sözü sorulan sanık Ahmet K., “Kötü bir amaç gütmeden mesleğimi icra ettim. Beraatimi istiyorum” dedi.

2 SANIĞA BERAAT 2 SANIĞA CEZA

Alınan beyanların ardından kararını açıklayan mahkeme sanıklar Ahmet K. ile İbrahim K.’nin atılı suçu işlediklerine dair kesin ve yeterli delil olmadığı gerekçesiyle beraatlerine karar verdi. Sanık Cefar A., “cinsel saldırı” suçundan 5 yıl hapis cezası veren mahkeme, sanığın hizmet ilişkisinin sağladığı nüfuzu kötüye kullandığı gerekçesiyle cezada artırım yaparak 7 yıl 6 aya çıkardı. Bu cezada da iyi hal indirimi uygulayan mahkeme sanığa 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

Diğer sanık Osman C. ise, “cinsel saldırı” suçundan 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sanığın hizmet ilişkisinin sağladığı nüfuzu kötüye kullandığı gerekçesiyle cezada artırım yapan mahkeme cezayı 10 yıl 6 aya çıkardı. İyi halden sanığa indirim yapan mahkeme sanığın 8 yıl 9 ay hapis cezalandırılmasına hükmetti.