Kahve zincirinde çay kavgası! 'Bu kadar bekletilir mi?' deyip yüzüne fırlattı

Kahve zincirinde çay kavgası! 'Bu kadar bekletilir mi?' deyip yüzüne fırlattı

Kadıköy’deki kafede  sıra yüzünden siparişini gecikmesine sinirlenen Verda D., elindeki sıcak çayı kasiyer Büşra A.’ya fırlattı. Büşra A.’nın şikayeti üzerine olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İddiaya göre olay uluslararası bir kahve zincirinin Acıbadem şubesinde cumartesi günü meydana geldi. Saat 22.00 sıralarında gelen Verda D., sipariş vermek istedi. Bu sırada önündeki müşteriyle ilgilenen kasiyer Büşra A., ön sıradaki müşteri ile ilgilendikten sonra siparişi alacağını söyledi. Kısa süre sonra siparişi hazırlanan Verda D., ödeme yapacağı sırada, kasada bulunan Büşra A.’ya “İki çay için yarım saat bekletilir mi? Siz ne biçim insanlarsınız, üç kişi bir işi yapamıyorsunuz. Hiçbir yerde bu kadar beklemiyorum, beceriksizler” diyerek kızdı. Büşra A. ise, “Bizden kaynaklanan bir durum değil. Memnun değilseniz gelmeyebilirsiniz ya da ilgili birimlerimize bildirimde bulunabilirsiniz” dedi. Bunun üzerine Verda D., “Sen kimsin benimle böyle konuşuyorsun, geri zekalı, or..pu” diyerek ağır hakaretler etti ve elindeki sıcak çayı bardakla birlikte Büşra A.’nın suratına fırlattı. Büşra A.’nın ani refleks ile kafasını eğmesi üzerine çay dolu bardak, arkasında bulunan diğer kasiyer Atakan Ç.’nin üzerine isabet etti. Çalışma arkadaşları Büşra A.’yı hemen oradan uzaklaştırırken, bir türlü sakinleşmeyen Verda D., bağırmaya ve hakaret etmeye devam etti.

Bunlarla yetinmeyen Verda D., ‘çayım ziyan oldu’ diyerek fırlattığı çayın tekrar ve bedelsiz olarak kendisine verilmesini istedi. Çalışanlar tarafından yeni bir çay verilen Verda D., çayını aldıktan sonra oradan uzaklaştı.

Olayın ardından soluğu adliyede alan kasiyer Büşra A., suratına çay atıp, hakaret eden Verda D. hakkında, ‘hakaret, sövme ve vücut dokunulmazlığı ihlali’ suçlamasıyla Anadolu Cumhuriyet Savcılığı’na şikayette duyurusunda bulundu. Şikayet üzerine savcılık, olayla ilgili soruşturma başlattı.