Kan donduran olay! Umut bebek ölüme terk edildi

Kan donduran olay! Umut bebek ölüme terk edildi

"Ahh yavrum. Allah seni bana bağışlasın yavrum". Beyin ölümü gerçekleşen 10 aylık evladının ardından bir annenin sarf ettiği cümle bu. İddialarına göre özel hastanede doğan oğulları Umut Can Yılmaz doğuştan kalp hastası. Bu nedenle tüm tedavi ücretini SGK karşılıyor... Skandallar zinciri yoğun bakımdaki Umut'un ailesinin tüm itirazlarına rağmen gece yarısı saat 01.30'da taburcu edilmesiyle başladı. Makineye bağlı vaziyette taburcu edilen Umut bebek eve götürülünce kalp krizi geçirdi. İdd

UMUT BEBEK YAŞAMA TUTUNMAYA ÇALIŞIYOR

Umut bebek Halkalı Atakent’te özel bir hastanede doğdu. Doğum gerçekleşmeden önce bebeğin kalp hastası olduğu tespit edildi. Aile evlatlarını kucağına almak için gün saydı. Umut bebek, tespit edildiği gibi kalp hastası doğdu. Doğar doğmaz aynı özel hastanede çeşitli ameliyatlar geçirdikten sonra, üç ay yoğun bakımda kaldı. Bu hastalık nedeniyle bebeğin bir dizi ameliyat daha olması gerekiyordu. Umut 7 aylıkken bir kez daha aynı hastaneye ameliyat için getirildi. Yoğun bakım süreci tekrar başladı.

Kan donduran olay! Umut bebek ölüme terk edildi

SKANDAL TABURCU İŞLEMİ İLE ORTAYA ÇIKTI

Ailenin iddiasına göre göre doktorlar bebeğin taburcu edileceğini, bakımının evde yapılacağını, bebeğin hastaneye ait bir ambulans ile eve gönderileceğini söyleyince aile bu karara karşı çıktı. Hastane ödemelerini SGK’nın karşıladığı baba bebeğe evde bakmalarının mümkün olmadığını, hastane ambulansının ücretini ödeyemeyeceğini belirtti.

GECE 01.30’DA TABURCU OLUR MU?

Yine ailenin iddiasına göre hastane yönetimi 112’den ambulans talep etti. Gece 01.30’da hastaneye gelen 112 ekibinin doktoru “bu bebek hala yoğun bakımlık durumda, bu halde ambulansla gitmez, hastane doktorunun bebeğin taşınabileceğine dair rapor vermesi gerektiğini söyledi. Gerekli evraklar hastane yönetimi tarafından 112 ekiplerine verildikten sonra Umut bebek, hastaneden yaklaşık 80 kilometre uzaklıktaki evine gönderildi.

TABURCU SIRASINDA AİLE VİDEO ÇEKTİ

Gecenin bir yarısı Umut bebek taburcu edilirken ailesi de yaşananları kamera ile kaydetti. Video kaydında “çocuğumun kalbi duracak” diyen annesi Çiçek Yılmaz’ı 112 sağlık ekiplerinin teselli etmeye çalıştığı görülüyor.

EVE GİDİNCE KALBİ DURDU

Annenin korktuğu başına geldi. Gece 02.30 da eve getirilen bebek fenalaştı. Baba Mehmet Yılmaz eve en yakın özel hastaneye yetiştirdiğinde Umut bebeğin kalbi durmuştu. Ailenin iddiasına göre 15-20 dakika kalbi duran bebek, doktorların müdahalesi ile tekrar hayata döndürüldü.

TEKRAR AYNI HASTANEYE GETİRİLDİ

İkinci gidilen özel hastanede yoğun bakım ünitesi olmadığından ve doktor tavsiyesinden dolayı bebek tekrar doğduğu hastaneye, yani Halkalı’daki özel hastaneye getirildi. Umut bebek tekrar ameliyata alındı. Ancak hem doğuştan rahatsızlığı nedeniyle, hem de kalbinin uzun süre durmasıyla oluşan hasar nedeniyle aileye bebeğin bitkisel hayata girdiği açıklandı. Gece 01.30 da taburcu edilmesiyle başlayan skandalın ardından 10 aylık Umut bebek doğduğu hastane de yaşam savaşı veriyor.