Karamollaoğlu'ndan hükümete Zeytin Dalı harekatı tepkisi

Karamollaoğlu'ndan hükümete Zeytin Dalı harekatı tepkisi

Hükümetin Zeytin Dalı Harekatı'na yönelik bazı söylemlerini eleştiren Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, "Ne yazık ki hükümet bu tavrıyla Zeytin Dalı Harekatı'nı tabiri caizse zeytinyağı operasyonuna çevirme çabasında. Afrin'i bahane ederek her türlü ülke problemini sümen altı etmenin yolunu arıyor" dedi.

Parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında konuşan Karamollaoğlu, "İktidar, milli bir meseleyi siyasi bir malzeme haline getirme eğiliminde iç politikada. Bizim birlik ve beraberlik içinde olmamızın icap ettiği bir dönemde iktidarların böyle bir yolu tercih etmesi anlaşılır bir tavır değildir" ifadesini kullandı.

Karamollaoğlu, "Ne yazık ki hükümet bu tavrıyla Zeytin Dalı Harekatı'nı tabiri caizse zeytinyağı operasyonuna çevirme çabasında. Afrin'i bahane ederek her türlü ülke problemini sümen altı etmenin yolunu arıyor" diye konuştu.

'ERDOĞAN'LA YAKINDA GÖRÜŞECEĞİZ İNŞALLAH'

Karamollaoğlu, gazetecilerin, "Cumhurbaşkanıyla bir görüşme yapacaktınız, bir randevu talebiniz vardı, tarih belli oldu mu?" sorusu üzerine "Yakında görüşeceğiz inşallah" yanıtını verdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, "Eğer yeri gelirse ben de en ön safta Afrin'e gider, gerekirse, ihtiyaç hasıl olursa, bu vatana, bu millete, taşıdığım canı seve seve feda ve hediye ederim" sözlerinin hatırlatılması üzerine Karamollaoğlu, şu ifadeleri kullandı:

'BAHÇELİ'NİN KENDİ TERCİHİ'

"Sayın Bahçeli'nin böyle bir tavır sergilemesi kendi tercihidir. Şu anda Türk ordusu gerekeni yapıyor benim kanaatim. Dışarıdan herhangi bir desteğe ihtiyacı olduğu kanaatinde değilim. Cepheye gitmek isteyenlere karşı bir imkan sağlanırsa, sivillerin arasında gitmek isteyenlere bir yol açılabilir. Bu bir tercihtir, bu bir söylemdir. Kendi taraftarlarını belli istikamette düşünmeye sevk etmektir. Kendi bileceği iş, biz biraz bu noktalarda hamasetten kaçınmayı tercih ederiz."

Zeytin Dalı Harekatı'nın gerekli bir operasyon olduğunu vurgulayan Karamollaoğlu, "Sınırlarımızda Türkiye'ye zarar verecek bir koridorun özellikle ABD tarafından oluşturulmasına izin veremeyiz. Bunu herkes bilsin. O bölgedeki Kürt, Arap ve Türkmen kardeşlerimiz de bilsin ki Amerika ile aynı çuvala girilmez. Amerika menfaati gerektirdiği zaman herkesi ezer, bundan dolayı da böyle bir noktada biz bu harekatın yerinde olduğuna vurgu yapıyoruz" diye konuştu.