Karşılıksız çekle ramazan kolisi alıp markete satmış

Karşılıksız çekle ramazan kolisi alıp markete satmış

İstanbul'da U.Y. isimli şahsın Ramazan ayı öncesi karşılıksız çekle bir firmaya gıda kolisi hazırlattığı tespit edildi.

İstanbul'da U.Y. isimli şahsın Ramazan ayı öncesi karşılıksız çekle bir firmaya gıda kolisi hazırlattığı tespit edildi. Kolileri düşük fiyata marketlere sattığı belirlenen ve İstanbul Emniyeti'nin düzenlediği operasyonla gözaltına alınan U.Y. adliyedeki işlemlerinin ardından tutuklandı.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü çalışmada, kendini işadamı olarak tanıtan U.Y. isimli şahsın, ihtiyaç sahiplerine dağıtacağını söyleyerek bir gıda firmasına bin 100 ramazan kolisi hazırlattığı belirlendi. U.Y.'nin kolilerin karşılığında verdiği 180 bin liralık iki çek karşılıksız çıktı. Şüphelinin aldığı kolileri düşük fiyata bir markete sattığı ortaya çıktı. Şüphelinin kolileri, kamyonetle marketin depo girişine getirmesi ve içeriye taşıması güvenlik kameralarına yansıdı.

Çalışmalarda U.Y.'nin Eyüp'te bir emlak ofisi açtığı, uygun fiyata ev satma vaadiyle birçok kişiden 40 bin lira ön ödeme aldığı da ortaya çıkarıldı. Ekipler, 31 Temmuz'da eş zamanlı operasyon düzenleyerek U.Y. ile Y.K. ve M.B.S'yi gözaltına aldı.

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden U.Y. tutuklandı. Y.K. ve M.B.S. de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.(Aydınlık)