Kartal bebek kalp nakli oldu

Kartal bebek kalp nakli oldu

Uzun süredir tedavi gören 15 aylık Kartal Yıldırım için uygun kalp bulundu. Nakil operasyonu gerçekleştirilen Kartal bebek sabaha karşı ameliyattan çıktı.

15 aylık Kartal Yıldırım’a kalp nakli için 1 milyon 99 bin euro gerekiyordu. Temmuz’da sosyal medya üzerinden kampanya yapılmış ve gereken para 19 saatte toplanmıştı. 5 aydır Almanya Giessen’deki Justin Liebig Üniversitesi Tıp fakültesi Hastanesi’nde yatan Kartal bebek nakil için uygun kalp bekliyordu. Sonunda uygun kalp bulundu.

Ameliyat iyi geçti

Ameliyatı Giessen Üniversite Kliniği Çocuk Kalp Damar Cerrahı Prof. Dr. Hakan Akıntürk yaptı. Sabaha karşı ameliyattan çıkan kartal bebek şimdi yoğun bakımda tutuluyor. Doktorlar tarafından Kartal bebeğin ameliyatının iyi geçtiği, önümüzdeki 48 saatin önemli olduğu belirtiliyor. Anne Ahu Kahraman Yıldırım, kalbin bulunması ardından yaşadığı mutluluğu şu sözlerle ifade etti:

"19 günlüktün daha Kartal'ım.Akşam nefes alıp verişindeki zorlanmayı fark edip bir gariplik var lütfen doktora gidelim diye babanın başının etini yemiştim.20 günlükken tanıştın yoğun bakımlarla.Herkes lohusa paniği sanmıştı.Oysaki anneler anlardı.Kim bilebilirdi sapa sağlam doğan dünya güzeli bir bebeğin vücuduna havadan kaptığı bir mikrobun, bu gece kalp nakli ameliyatını beklerken bana bunları yazdıracağını.19 saatte toplandı senin Almanya'da kalp nakli ameliyatı olabilmen için gerekli para.Ve ne büyük bir mucizedir ki 19 Kasım'da geldi aylardır beklenen yeni kalbin.Herkes bu anne şımarık dedi.Herkes Türkiye'de bebeklere kalp nakli oluyordu ,hem de ücretsiz boşuna gitmiş dedi.Ama kimse şunu vicdanına sormadı.Türkiye'de bu nakil oluyor ama o nakil için gerekli donör bulunuyor mu ? Organ Bağışı yapabilcek kadar bilinçli miyiz ? Bu gece bir anne bilmediğim bir yerde ağlıyor.Ama o yüce gönüllü anne başka bir annenin yavrusuna hayat olduğunu biliyor.Ve ben şimdi diyorumki artık benim 3 çocuğum var.Lal,Kartal ve Kartal'a hayat veren kalbin sahibi bebek.Hangi ülkeden bağışlandı,bebek kız mı erkek mi ? Bu bilgiler gizli verilmiyor bize.Ama ben buradan binlerce kez minnetimi yazacağım.Ve üç bebeğimi de çok sevip koruyup kollayacağım.Hepiniz bana rabbimin emanetisiniz.İnanıyorum ki bizim hikayemiz umut olacak.İnanıyorum ki ülkemiz de anneler organ beklerken ağlamayacak.Doktor demin bembeyaz olmuş suratımı gördü ve bana dedi ki ,haklısın paniksin.Ama sen çok mutlu ve güçlü bir annesin.Senin oğlun da sana benziyor.Çok tuhafım.Hep mutluluktan deliye dönerim sanardım.Ama bütün gecem bize kalbini bağışlayan aileye ve kalbini bize teslim eden bebeğe dua etmekle geçiyor.Onlar için üzülürken doya doya sevinemedim.Şimdi karşıma çıksalar değil ellerini ayaklarını öperdim.İnşallah herşey yolunda gidecek.Lal prensesim bize uğur getirdi.Kartoş'um akıl küpüm ailemizi bir arada gördü ve ameliyatına girdi.Dua dua dua.Allah ol der ve olur.Tek mucize ondan gelir.Şimdi dualarla bekleme zamanı. #yılmazkoydumadınıyılmagüzeloğlum #yılmazkartalnakilameliyatında #organbağışıhayatkurtarır #berlinheart #hayatkurtarır"