Kartal'da üst araması yapan polisler  para çaldıkları için tutuklandı

Kartal'da üst araması yapan polisler para çaldıkları için tutuklandı

İstanbul’un Kartal ilçesinde gece bekçiliği yapan H.A. polis memurları tarafından durdurularak, kimlik kontrolü yaptı. H.A, üst araması yapan polislerin üzerindeki parayı çalmakla suçlayarak dava açtı. Mahkeme iki polis kaçma ve delil karartma şüpheleri bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı.

Kartal’da 30 Aralık 2018 tarinde yaşandı. Gece bekçiliği yapan H.A., kimlik kontrolü yapan polis memurları tarafından durduruldu. H.A. üst aramasından sonra cüzdanındaki 2 bin 900 liranın olmadığını fark ederek polislerden şikayetçi oldu.

Şikayet üzerine bir buçuk ay sonra gözaltına alınan polis memurları Y.D. ve M.A., 7 Şubat’ta Anadolu Adliyesi’nde ifade vermelerinin ardından ‘ikna suretiyle irtikap’ suçundan tutuklanmaları talebiyle Anadolu Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Hakimlik, Y.D. ve M.A.’nın üzerlerine atılı suçu işlediklerine dair kuvvetli suç şüphesinin bulunması, delillerin henüz toplanmamış olması ve cezanın üst sınırı dikkate alınarak delil karartma şüphesinin bulunmasını gerekçe gösteren hakim, kaçma şüphesinin de bulunduğunu belirterek tutuklamaya hükmetti.

( SÖZCÜ)