Katliam gibi kazanın sorumlusu belli oldu

Katliam gibi kazanın sorumlusu belli oldu

Osmaniye’ye geziye giden ilkokul öğrencileri ile öğretmen ve velileri taşıyan midibüsün 5 Haziran'da sulama kanalına devrilmesi sonucu 15 kişinin hayatını kaybettiği, 25 kişinin de yaralandığı kazayla ilgili aynı kazada hayatını kaybeden midibüs şoförü jandarma raporlarına göre kusurlu bulundu.

İskenderun Beş Temmuz İlkokulu 3/A sınıfı öğrencileriyle öğretmen ve velilerini taşıyan midibüs, Osmaniye-Kadirli karayolu Cevdetiye beldesinde Cengiz Ercan'ın kullandığı 80 GG 677 plakalı otomobil ile çarpışarak DSİ’ye ait sulama kanalına devrilmişti. Kazada 15 kişi hayatını kaybederken, 25 kişi de yaralanmıştı.

Kazanın ardından olay yerindeki görgü tanıkları ve kazanın bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerini izleyen jandarma, kazada hayatını kaybeden midibüs şoförü Feruşah Esen’i kavşak noktasına gelirken yavaşlamaması, geçiş kurallarına riayet etmemesi ve geçiş önceliğine uymaması noktasında kusurlu buldu. Henüz bilirkişi raporunun hazırlanmadığı kazayla ilgili jandarmanın yürüttüğü soruşturma sürüyor.