Kavga çıkmıştı... Suriyeli aileler terk ediyor

Kavga çıkmıştı... Suriyeli aileler terk ediyor

Kayseri'de, dün akşam bisiklet çalınması nedeniyle çıkan olayda Suriyeli 30 kişilik grubun saldırısında yaralanan 2’si baba-oğul, 3 kişi hastaneye kaldırıldı. Mahallede gerilimin artması üzerine bazı Suriyeli aileler, mahalleyi terk etti.

Merkez Kocasinan İlçesi Uğurevler Mahallesi’nde dün gece meydana gelen olayda iddiaya göre, bisiklet çalan Suriyeli gençlerle mahalle sakinleri arasında tartışma çıktı. Gerginliğin kısa sürede büyümesi üzerine çıkan kavgada Suriyeli yaklaşık 30 kişilik grup 48 yaşındaki Doğan Demir ve oğlu 17 yaşındaki Umut Demir ile komşularının oğlu 15 yaşındaki Alper Çadır’ı sopa ve demir çubuklarla dövdü. Olay yerine gelen polis, saldırgan gruptan 3 kişiyi gözaltına aldı.
Babasıyla birlikte Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Umut Demir’in başına 12 dikiş atıldı. Alper Çadır’ın ise kırılan sağ kolu alçıya alındı. 

"SURİYELİLERİ İSTEMİYORUZ"
Taburcu edilen Doğan Demir, mahalle halkı ile Suriyeliler arasında gerginlik çıkınca oğlunu almak için gittiğini ve saldırıya uğradıklarını anlattı. Doğan Demir, Suriyelilerin mahallenin huzurunu bozduğunu ve halkın istemediğini belirterek, "Bunlardan şikayetçiyiz. Gereken neyse yetkililerimiz yapsın. Suriyelileri istemiyoruz" dedi.
Umut Demir ise bir arkadaşlarının bisikletini Suriyelilerin çaldığını belirterek, "Çaldıkları bisikletle gezerlerken bunları gördük. Tartışma çıktı. Bu sırada babam beni eve çağırdı. Evimizin bulunduğu sokağa giderken 30 Suriyeli sopa ve demir çubuklarla beni ve babama saldırdı. Arkadaşımın da kolunu kırdılar” dedi.
Polis, olayın meydana geldiği Uğurevler Mahallesi’nde geniş güvenlik önlemi alırken, Suriyeli bazı kişilerin eşyalarını kamyonetlere yükleyerek mahalleden ayrıldıkları gözlendi.